W mojej firmie się szykuje Zwolnienie grupowe przez to, że nie mamy żadnych zleceń. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy podczas zwolnienia grupowego, można liczyć na to że dostaniemy jakieś odprawy ? Naprawdę bardzo mi zależy na tym, aby dostać chociaż symboliczną sumę bo każdy grosz jest dla mnie ważny.
z takimi pytaniami to najlepiej udać się do szefa bo on powinien znać na nie odpowiedzi ale z tego co wiem to spokojnie możecie liczyć na to że dostaniecie odprawę
Nie koniecznie muszą dostać za to jakieś oprawy ? Przecież dużo jest przypadków jak firmy robią zwolnienia grupowe a ludzie i tak mimo wszystko nic nie dostają
No jak idą już zwolnienia grupowe to firma może nawet nie mieć pieniędzy na to aby wypłacać tak sobie odprawy dla każdego pracownika. Najlepiej pogadać z kims kto jest w zarządzie firmy ! Najlepsze rozwiązanie tej sytuacji.
Ale co dokładniej szef wam mówił podczas tego jak oznajmiał że będą grupowe zwolnienia ? Czy możecie liczyć na powrót do pracy po jakimś czasie czy nie ?