Złamanie nosa ile za odszkodowanie

Wysłana - 03-15-2010, 12:39
EdiMalecki
Gość

Witam - wczoraj wywróciłem się tak nie fartownie na asfalt że złamałem sobie nos. byłem w szpitalu i już wszystko jest ok, ale zastanawia mnie jeszcze tylko to na jakie odszkodowanie mogę liczyć przez złamanie nosa ? Nigdy nie interesowałem sie tymi rozmowami o odszkodowaniach ale teraz jak chodzi o mnie to ciekawość mnie zżera.

Wysłana - 03-16-2010, 07:56
kondziuW
Senior Member

To wszystko zależy od tego na ile ustali Ci komisja szkodę ciała, ale wydaje mi się że około 2 tysiące złoty możesz dostać za złamanie nosa !
 Wysłana - 03-24-2010, 12:48
Ramziski
Gość

A za złamanie nosa to mi się wydaje, że jeszcze większe pieniądze będą ! Jak czasami sobie ludzie zwichną kostkę i za coś takiego dostają nawet po 2-3 tysiące złoty to złamanie nosa jest dużo powazniejsze !
 Wysłana - 04-20-2010, 21:24
Niezarejestrowany
Gość

Wątpię w te kilka tysięcy.... niezłe bajki.... na poważnie to nie licz na wiele, gdyż za złamanie nosa nie dostaniesz wiele (ubezpieczenie szkolne ok 9 tys w wypadku śmierci - więcej niż 3% nie dostaniesz) biorąc pod uwagę inne typy ubezpieczeń(np osobiste czy w pracy jak pracujesz) to kilkanaście procent uszczerbku na zdrowiu ale powyżej 10% nie dostaniesz. no chyba że jesteś ubezpieczony na sumkę 100.000 zł wtedy dostaniesz niezłą kasę za jeden procent. Lecz różnie to bywa, każdy z nas wie na jakich zasadach funkcjonują instytucje ubezpieczeniowe, ale radze nie nastawiać się na wielką kasę. jak to ktoś już powiedział w podobnym temacie (pozwolę sobie zacytować) "lepiej miło się rozczarować" niż zawieść przy odbiorze odszkodowania. pozdrawiam i wracaj do zdrowia.
 Wysłana - 04-20-2010, 21:46
Bechak
Gość

Po części na pewno się z Tobą zgodzę, ale tutaj chyba mówimy o normalnym odszkodowaniu a nie szkolnym ? przynajmniej autor nic o tym nie napisał
 Wysłana - 05-16-2012, 13:31
Niezarejestrowany
Gość

witam przez wypadek uderzyłem kolegę gumowym krążkiem czy może być złamany przez to nos ? ile muszę zapłacić za szkodę na terenie szkoły ?

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum