Zerwanie umowy o wynajem sali na wesele

Wysłana - 01-04-2010, 13:32
Sahon
Gość

miałem umowę o wynajem sali na wesele z pewnym domem weselnym, ale sprawa się zmieniła i chcemy zmienić dom weselny. Czy faktycznie właściciel może coś zrobić jeśli będę chciał zerwać tą umowę ? Zaliczkę ma wpłaconą i rozumiem, że z zaliczką będą się musiał pożegnać, ale nie chce innych problemów.

Wysłana - 01-05-2010, 07:50
fatek23
Senior Member

Jeśli zaliczke wpłaciłeś to właściciel domu weselnego bierze sobie zaliczkę i tyle. Nie masz się co więcej martwić od tego są właśnie zaliczki że przepadają w razie wycofania umowy
 Wysłana - 04-15-2010, 15:23
Niezarejestrowany
Gość

witam, niedawno zawarlismy umowę z pewnym pensjonatem na wesele, dodatkowo do umowy zostało dopisana konieczność wynajecia wszystkich noclegów, gdyż nam również na tym zależało, chcielismy żeby cała uroczystość odbyła się w jednym miejscu, oczywiście wpłaciliśmy zaliczkę. Teraz zostaliśmy poinformowani iż nie możemy mieć noclegów w tym miejscu włściciel zapewni nam moclegi gdzie indziej, gdyż te noclegi zostały wynajęte komuś innemu. Czy w takiej sytuacji w związku z niedotrzymaniem warunków umowy można liczyć na coś więcej poza zwrotem gotówki? Z góry dziękuję za odpowiedź
 Wysłana - 04-16-2010, 13:11
yomu
Gość

W takim wypadku chyba możecie zerwać umowę ze zwrotem zaliczki, ale nie jestem tego tak do końca pewny, lepiej wybrać się do radcy prawnego i z nim to omówić.
 Wysłana - 04-16-2010, 16:15
werder23
Gość

E tam po co od razu do radcy prawnego ma lecieć ? Według mnie spokojnie może ubiegać się o zwrot zaliczki od właściciela domu weselnego.
A jaka to kwota ?
 Wysłana - 03-23-2011, 03:29
ruamiv
Gość

Post usunięty przez moderatora

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum