zastrzeganie znaku towarowego

Wysłana - 05-05-2010, 16:29
Tator23
Gość

Potrzeba mi porad na temat zastrzegania znaku towarowego. Najlepiej krótka instrukcja tego w jaki sposób należy taki znak zastrzegać ? Przydałoby mi się to, ponieważ dużo czasu spędziłem nad tworzeniem swojego znaku towarowego i potrzeba mi to jak go zastrzegać ?

Wysłana - 05-05-2010, 22:06
Mallik
Gość

Dokładnie instrukcja tego jak można zastrzegać znak towarowy:

Czym jest znak towarowy :

Znak towarowy – niepowtarzalna nazwa, fraza, symbol, logo, projekt, obraz lub motyw użyty przez przedsiębiorstwo podczas kampanii reklamowych w celu uzyskania jednoznacznej identyfikacji swoich towarów lub usług wśród konsumentów.
Ile kosztuje zastrzeżenie znaku towarowego ?

550zł za zastrzeżenie znaku towarowego. Cena może się różnić w zależności na jaki okres chcemy chronić znak towarowy. Wzór formularza do zastrzeżenia znaku towarowego znajdą Państwo na stronie UP

Jak sprawdzić czy znak towarowy / nazwa jest zastrzeżona ?

Na stronie Urzędu Patentowego znajduje się wyszukiwarka wszystkich zastrzeżonych znaków towarowych na terytorium RP i Europy. Więcej informacji znajdą Państwo na stronie Urzędu Patentowego RP.

W razie zainteresowania prosimy skorzystać z ofert kancelarii prezentowanych po lewej stronie
 Wysłana - 05-06-2010, 11:53
Tator23
Gość

Dzięki za te informacje na pewno przydadzą mi się, mógłby ktoś z was mi powiedzieć ile trwa gdzieś takie zastrzeganie znaku ?

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum

Warto przeczytać: jak sie formatuje komputer, firma cateringowa jak założyć ?, luksusowy przewóz osób, jednorazowe szczoteczki do zębów, życie z procentów, Kierowca na umowe zlecenie, działki rekreacyjne, Zwrot produktu do sklepu, skreślenie z listy studentów, Hodowla ślimaka afrykańskiego