Zarobki kobiety w ciąży

Wysłana - 03-19-2010, 08:49
Mlodamama:-)
Gość

Cześć ! jestem w 5 miesiącu ciąży i niedługo już będę chyba musiała udać się na zwolnienie lekarskie. Tak się zastanawiam nad tym jakie są zarobki kobiety w ciąży ? Sprawdzałam jakieś informacje ale mało na ten temat ludzie piszą. Może gdzieś znajdę szersze informacje ?

Wysłana - 03-19-2010, 09:07
paty
Senior Member

Zarobki kobiety w ciąży są takie same jakbyś była na chorobowym, a przynajmniej tak mi się wydaje. Może wypowiedzą się tutaj inne matki ktore były w ciąży ?

Wysłana - 04-19-2010, 23:24
Inton
Gość

chyba dobrze się orientuje, że kobieta w ciąży nie ma zarobków, tylko dostajesz zasiłek ?

Przynajmniej ja na ten temat wyczytałem w jednej z gazet, że kobiety dostają zasiłek macierzyński
 Wysłana - 04-20-2010, 08:32
Reazemek
Gość

Kobieta w ciąży to przede wszystkim musi martwić się o dziecko i dlatego jest coś takiego jak zasiłek macierzyński dzięki któremu kobiety mogą być spokojne o pieniądze
 Wysłana - 04-20-2010, 12:32
tumiz
Gość

tylko, że w Polsce zasiłek macierzyński wcale nie jest taki wielki. Pewnie nie jedna pani wolałaby dostawać te pieniądze które ma u siebie w pracy niż z tego zasiłku
 Wysłana - 10-01-2010, 22:13
Niezarejestrowany
Gość

Reazemek... ochłoń człowieku. Bo pieniądze są tez ważne.. przynajmniej kobieta o to jest spokojne.

Pieniadze z chorobowego NORMALNEGO sa w wysokości 80% - więć nie pisz tutaj że sa takie same. JESLI KTOŚ SIE NIE ZNA, NIECH SIĘ NIE WYPOWIADA, BO RZYGAĆ SIE CHCE.

Zwolnienie lekarskie które jest wystawiane na ciążę czyli z adnotacja literki B to 100% płatności..(i za to płaci pracodawca). jeżeli zwolnienie lekarskie trwa ponad 33-34 dni to przechodzi się na zasiłek macierzyński (tu płaci zus). pamiętać trzeba, żeby tego pilnowac bo wiele razy moim kolezankom przytrafiło się, że pracodawcy je oszukiwały 9a pozniej zus podobnie wypłaca), mnie niestety tez sie to przytrafilo i bede szła do inspektoratu pracy, a jak trzeba bedzie to ich podam do sadu..
 Wysłana - 10-03-2010, 13:08
piper
Junior Member

Dokładnie, zwolnienie lekarskie w ciązy jest płatne 100%.
 Wysłana - 02-05-2012, 23:31
ltehymnmojo
Gość

Post usunięty przez moderatora
 Wysłana - 02-05-2012, 23:32
usocurot
Gość

Post usunięty przez moderatora

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum