Założenie sklepu zoologicznego

Wysłana - 12-17-2009, 10:02
Lukaszi
Gość

U mnie w mieście kiedyś był pewien sklep zoologiczny, ale nie wiem co się z nim stało. Miasto jest małe około 12 tysięcy ludności, ale chyba taki sklep zoologiczny by się idealnie sprawdził ? żadnej konkurencji w okolicach ? Na pewno na samym początku byłoby ciężko ale później mogłoby się to dobrze rozwinąć racja ? I jeszcze takie pytanie jakie trzeba mieć zezwolenia na prowadzenie sklepu zoologicznego ?

Wysłana - 01-11-2010, 22:16
numkson
Senior Member

Na to trzeba mieć naprawdę dużo różnego rodzaju zezwoleń itd. najlepiej to popytaj się innych sprzedawców w sklepach zoologicznych jak to wygląda

Wysłana - 04-14-2010, 13:07
Vahon
Gość

w przypadku gdy faktycznie znasz się na zwierzętach i wiesz jak się nimi opiekować to naprawdę warto mieć taki sklep zoologiczny. Gorzej by było jakbyś tylko chciał na tym zarabiać
 Wysłana - 04-17-2010, 15:32
hiltonek
Gość

Do prowadzenia takiej działalności jak sklep zoologiczny chyba rzeczywiście nie wystarczą same chęci, raz że trzeba mieć wiedzę do tego, a dwa, że proces rejestracji takiej firmy pewnie nie jest prosty ze względu na wymogi formalne o których wspominał numkson. Dlatego jeśli na serio jesteś tym zainteresowany to ja bym to zlecił profesjonalistom, czyli jakiejś firmie doradczej, która pomaga w założeniu i organizacji firmy. Jak przeglądam neta to w oczy rzuciła mi się firma CKD Hetman z Warszawy. Widzę właśnie, że zajmują się całym procesem założenia firmy, rejestrują ją w urzędach itp. Na pewno też będą wiedzieć co jest potrzebne żeby taki zoologiczny sklepik założyć. Pozdrawiam!
 Wysłana - 04-19-2010, 09:08
Matej1
Gość

Na pewno chęci też są ważne ! ale trzeba pamiętać o tym, że sklep zoologiczny to specyficzny rodzaj sklepu, nie ma tam łatwego zarobku
 Wysłana - 05-03-2010, 15:30
nemezior
Gość

Wydaje mi się, że nie jest to taka łatwa sprawa, bo handlujesz żywym towarem a nie np. kartoflami, więc odpowiednie zezwolenia są po prostu konieczne. Nie wiem, może po prostu udaj się do firmy Hetman którą podrzucił kolega hiltonek. Skoro można im zlecić pomoc w założeniu firmy to na pewno też będą w stanie przybliżyć Ci na ile skomplikowany i czasochłonny jest to proces. Pozdrawiam!
 Wysłana - 05-04-2010, 08:24
Ukilek
Gość

Mój sąsiad ma taki sklep zoologiczny i nie wydaje mi się też, aby za bardzo się z tym męczył. To jest też chyba kwestia od tego kto ma szczęście, a kto nie co ?

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum