Wypowiedzeniu umowy najmu przez najemcę

Wysłana - 12-28-2009, 14:09
Lokrez
Gość

Proszę o podanie mi dokładnego wzoru jak ma wyglądać wypowiedzenie umowy najmu przez najemcę ? Zależy mi na tym aby jak najszybciej złożyć takie wypowiedzenie i aby później nie było z tym żadnych problemów. Mam nadzieję, że ktoś z was wie jak powinno to wyglądać bo sam się nie orientuje co do tego.

Wysłana - 01-11-2010, 21:50
kondziuW
Senior Member

(imię i nazwisko najemcy)

(dokładny adres)

Do pana(i)

(imię i nazwisko wynajmującego)

(dokładny adres)

miejscowość data

Wypowiedzenie umowy najmu
przez najemcę

Uprzejmie informujemy, że niniejszym wypowiadamy najem lokalu przy ul. nr . Na podstawie paragrafu umowy najmu okres wypowiedzenia wynosi miesięcy od daty otrzymania niniejszego wypowiedzenia. Do dnia zobowiązuję się do opuszczenia najmowanego lokalu oraz uiszczenia wszystkich zaległych zobowiązań. Wypowiedzenie sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, z których jeden otrzymuje wynajmujący, a drugi najemca.

(Podpis Wynajmującego) (Podpis Najemcy)
 Wysłana - 04-15-2010, 12:36
zebrek234
Gość

a powie mi ktoś czy najemca może tak po prostu sobie złożyć wypowiedzenie umowy najmu, czy do tego potrzeba odpowiedniego czasu wcześniej ? jakiś okres wypowiedzenia czy co ?
 Wysłana - 04-16-2010, 12:14
jaminek
Gość

Nie wiem zależnie od tego jaką umowę masz podpisaną z najemcą, jak macie tam zapis o tym, że trzeba odpowiednio wcześniej powiadomić najemce to musisz
 Wysłana - 04-16-2010, 16:42
Janek Nauczyciel
Gość

Kochani czytajcie umowy jakie podpisujecie tam powinno być wszystko dokładnie zapisane czy najemca może sobie tak po prostu rozwiązać umowę czy nie
 Wysłana - 04-16-2010, 22:41
Najmka
Gość

tylko nie wszędzie jest jasno objaśnione w umowach. I dlatego sporo ludzi o takie rzeczy musi sądzić się w sądzie, bo ciężko jest udowodnić swoją rację

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum