Wypis z księgi wieczystej

Wysłana - 12-14-2009, 11:23
Buvlar
Gość

prosze was o pomoc i porady na temat wypisu z księgi wieczystej. Sytuacja przedstawia się w taki sposób, że muszę wziąć taki wypis dla moich rodziców którzy są za granicami, ale sam nawet nie wiem czy mam takie prawo brać za nich ten wypis ? Rozumiem, że to jest wydawane w sądzie rejonowym ? Przynajmniej tak dowiedziałem się od znajomego.

Wysłana - 01-07-2010, 22:05
Adzia1
Senior Member

Tak spokojnie możesz sam brać wypis z księgi wieczystej nie ma z tym problemu. Ważne abyś tylko miał dowód tożsamości przy sobie
 Wysłana - 01-22-2010, 11:52
Niezarejestrowany
Gość

Co za forum i głupie odpowiedzi. Po pierwsze - ODPIS nie wypis. Po drugie - czy KW jest prowadzona w systemie elektronicznym czy tradycyjnym to jest papierowym. Jeżeli w systemie elektronicznym to każdy może wybrać odpis w Ekspozyturze CI KW, która działa przy niektórych Wydziałach Wieczystoksięgowych Sądów Rejonowych. Odpis kosztuje 30 bądź 60 zł w zależności czy będzie to odpis zupełny czy zwykły. I ŻADEN DOWÓD OSOBISTY NIE JEST POTRZEBNY. Jeżeli KW prowadzona jest w systemie tradycyjnym to odpis można wybrać wyłącznie w Wydziale Wieczystoksięgowym SR właściwego ze względu na miejsce położenia nieruchomości.
 Wysłana - 05-17-2011, 12:14
rvyrhd@dsaneb.com
Gość

Post usunięty przez moderatora
 Wysłana - 06-03-2011, 08:41
dkuzqm@egnzwg.com
Gość

Post usunięty przez moderatora

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum