weider super mega mass 4000 czy może trec mass xxl?

Wysłana - 05-31-2007, 10:10
klima
Junior Member

Witam mam pytanie. Do końca tego tygodnia będę miał pieniądze. Chciałbym kupić gainerka jakiegoś tylko nie jestem do końca zdecydowany czy kupić weider super mega mass 4000 czy może trec mass xxl. Z kasą na weidera nie ma problemu bo napeno będę miał wystarczająco pieniędzy, tylko proszę was o poradę czy co się bardziej opłaca. I dodam od razu że dieta jest.

Wysłana - 05-31-2007, 10:51
Szalony Szeryf
Gość

To tak spytam, skoro masz dietę to po co Ci gainer który jest uzupełnieniem diety ? ;)
Ja bym brał weidera.
 Wysłana - 05-31-2007, 10:57
klima
Junior Member

Chciałbym ladnie przytyć.
 Wysłana - 05-31-2007, 11:47
Szalony Szeryf
Gość

Jeśli masz dobrą dietę to całe zapotrzebowanie na składniki do wzrostu mięśni pochodzi właśnie z jedzenia. Jeśli dodasz gainera to przekroczysz swoje zapotrzebowanie i dodatkowo bardzo się otłuścisz, a nadmiar białka skończy jak to mówi l0ki "w porcelanie".
 Wysłana - 05-31-2007, 13:57
Mystic
Senior Member

Jak masz dobrą diete to zastanów sie nad białkiem bo trudno jest wyciągnąc z diety.Ja nie brałem waidera ale massa polecam zwłaszcza truskawkowego...mniam ;D
 Wysłana - 05-31-2007, 19:09
klima
Junior Member

Ok rozumiem z wypowiedzi żeby nie brać gainera. To lepiej może jakiś zestaw (kreta, carbo, białko) Podajcie jakieś zestawy ale do 200 zł max
 Wysłana - 05-31-2007, 20:26
Kastor
Senior Member

wszyscy mówiecie o diecie i owszem zgoda ale pamietajcie o jednym że diety czy to na mase czy na rzeżbe są stosowane przez no może nie zawodowców ale u osób no nazwijmy to niechciałbym uzyć złego słowa z ustabilizowaną przemiana materii. Tacy ludzie bardzo fajnie reaguja na diety ze zwiekszoną ilością węglowodanów czy tez białek. Jednak przy osobach ze zwiększoną przemianą taka dieta często jest nic niewarta ponieważ bardzo cięzko jest wyłapać granice ile węglowodanóew podac aby organizm przestał je spalać a zaczął z nich budować. Dlatego przy pytaniach takich jak wyżej np chce zrobic mase powinno pojawić sie najpierw pytanie jaką masz przemiane materii . I tak jezeli pacjent waży 60-65kg i ma 180cm wzrostu napewno ma szybką przemiane materii i układanie diety raczej na niewiele sie zda( to tylko przykład) W takim wypadku ja osobiście zalecam normalne spozywanie posiłków i uzupełnienie ich własnie gainerem . Co do ilości no tu można polemizować ale standardowe dawki sa ok i np jeżeli zauważamy że dalej nic nam nie idzie zwiększamy jeżeli są efekty to znaczy że dawka jest no powiedzmy trafiona.
 Wysłana - 05-31-2007, 21:55
Szalony Szeryf
Gość

Sęk w tym, że gainer to jedzenie w proszku dlatego teoretycznie każdy może ułożyć sobie taką dietę aby dawała mu przyrosty nie wykorzystując gainerów.
Jednak każdy kto ma dobrą przemianę i problemy z nabraniem masy wie jakie ułatwienie daje możliwość skorzystania z gainerów jako z zamienników, sam stosuje gainery niemal cały czas gdy nawet nie mam kiedy co zjeść.
Co nie zmienia faktu, że w dobrej diecie gainer jest niepotrzebny.
 Wysłana - 05-31-2007, 22:06
Giera
Senior Member

KAstor jak ktoś waży 60-65kg to dostareczenie z diety białka na poziomie 2,5g na kg/m/c i nawet 8g na kg/m/c nie jest żadnym problemem ;] Oczywiście zgodzę się, że taki gainer to świetna alternatywa jak ktoś nie ma czasu zrobić posiłku lecz niewiele osób tak naprawdę wie do czego służy gainer ;)
 Wysłana - 06-01-2007, 09:10
Kastor
Senior Member

jeżeli chodzi o podaną przeze mnie wage to jak napisałem był to przykład. Drug sprawa piszesz o białku nawet o 8g ze przytej wadze to nie problem i zgadzam sie ale piszesz cały czas o diecie ok . Ale dieta to nietylk obilans białek i wegli to także czas spozywania posiłków . Druga sprawa że każdy 1g białka musi zostac podany z okolo 3-4 g węgli aby został prawidlowo spozytkowny przez organizm i taką proporcje mają gainery (czasami wyższą ale własnie dlatego nzywają sie odzywkami na mase) dieta swoją drogą a gainer swoją niemozna gainerem zastąpić diety ale jest on swietnym jej uzupełnieniem i nawet najwieksi mistrzowie stosuja czy to hainery czy białka a czy niemają dość pieniędzy i wiedzy aby dostarczyć odpowiednie ilości z pokarmu??

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum