weider mega mass 4000

Wysłana - 08-07-2009, 08:48
Warek
Gość

takie pytanko czy dzięki weider mega mass 4000 mogę faktycznie nabrać jakiejś masy mięśniowej ? Jestem tzw. hardgainerem i jest mi strasznie ciężko przytyć, mój metabolizm jest strasznie szybki i nawet jakbym jadł nie wiem jak tłuste rzeczy to i tak będę chudy, dlatego może weider mega mass 4000 mi pomoże ?

Wysłana - 01-31-2011, 20:14
Niezarejestrowany
Gość

Cytat mądry jednego z użytkowników. mam ten sam problem co ty więc spróbuje tego co jest tu napisane wszyscy mówiecie o diecie i owszem zgoda ale pamietajcie o jednym że diety czy to na mase czy na rzeżbe są stosowane przez no może nie zawodowców ale u osób no nazwijmy to niechciałbym uzyć złego słowa z ustabilizowaną przemiana materii. Tacy ludzie bardzo fajnie reaguja na diety ze zwiekszoną ilością węglowodanów czy tez białek. Jednak przy osobach ze zwiększoną przemianą taka dieta często jest nic niewarta ponieważ bardzo cięzko jest wyłapać granice ile węglowodanóew podac aby organizm przestał je spalać a zaczął z nich budować. Dlatego przy pytaniach takich jak wyżej np chce zrobic mase powinno pojawić sie najpierw pytanie jaką masz przemiane materii . I tak jezeli pacjent waży 60-65kg i ma 180cm wzrostu napewno ma szybką przemiane materii i układanie diety raczej na niewiele sie zda( to tylko przykład) W takim wypadku ja osobiście zalecam normalne spozywanie posiłków i uzupełnienie ich własnie gainerem . Co do ilości no tu można polemizować ale standardowe dawki sa ok i np jeżeli zauważamy że dalej nic nam nie idzie zwiększamy jeżeli są efekty to znaczy że dawka jest no powiedzmy trafiona.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum