umowa agent sportowy

Wysłana - 03-04-2010, 11:12
fIkso
Gość

Wiem, że dla niektórych to może się wydawać dziwne ale chciałbym spróbować swoich sił jako agent sportowy. Mam znajomego który gra w tenisa amatorsko, ale każdy mówi że ma szanse zostać profesjonalistą. Dlatego chciałbym z nim popisać umowę na to żeby był jego agentem sportowym, ale jak taka umowa ma wyglądać ?

Wysłana - 03-27-2010, 11:41
kaka
Junior Member

Najlepiej skontaktuj się z jakimś prawnikiem powiedz że jesteś Agentem sportowym i chcesz podpisać umowe z jakimś zawodnikiem wyjaśnij tam że chcesz żeby w umowie było zawarte że reprezentujesz zawodnika w jego imieniu i że pobierasz ileś procent od jego zarobków a Prawnik sporządzi taką umowę
 Wysłana - 03-30-2010, 09:25
Xarez
Gość

O całkiem dobry pomysł ten wyżej, ale ciekawe czy w Polsce faktycznie jest to takie łatwe. Sprawdziłbym czy faktycznie można sobie tak łatwo zostać agentem sportowym
 Wysłana - 03-20-2011, 15:12
kaka 1
Gość

Nie wiem czy tak łatwo zostać agentem sportowym ale wiem że są agenci sportowi którzy nie mają żadnych licencji a i tak działają na rynku i całkiem dobrze im idzie. A tak między nami to niekoniecznie musiałbyś mieć jakąś licencje na Managera zawsze możesz coś na wkręcać choćby to że nie jesteś Managerem tylko pomagasz jakiemuś zawodnikowi żeby on mógł się skupić tylko na graniu a ty załatwiasz za niego papierkową robotę i pomagasz mu a on w zamian za to z szacunku i życzliwości płaci ci tam ileś pieniędzy miesięcznie wkońcu to jego kasa i nikt mu nie zabroni ci jej dawać jak będzie chciał to może ją spalić i nikt mu nie zabroni. Można by właśnie coś takiego kombinować jak sie nie ma licencji wkońcu coś takiego to nie karalne bo nikt ci nie udowodni że jesteś Managerem po prostu mu pomagasz.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum