Trądzik

Wysłana - 07-01-2007, 20:50
Krzysiek92
Member

Już w kilku postach różnych osób czytałem, że od nadmiernej ilości białka wyskakuje trądzik na skórze skoro białko jest składnikiem budulcowym to skóra powinna być tym bardziej zdrowsza i lepiej wyglądać, pozatym jak moge zapanować nad tym czy jem zadużo białka i jakie jest wasze zdanie na ten temat. Pozatym czy znacie jakieś metody pozbycia się trądziku bo od pewnego czasu widze że coraz częściej się u mnie pojawia ;/

Wysłana - 07-01-2007, 20:52
Kmil
Senior Member

ja też czytałem i jestem ciekaw o co chodzi :). a co do trądzika jak się go pozbyć to są różne preparaty reklamowane w tv, ja trądziku nie mam ale mam tak zwana "wągry" i stosuje taki płyn na spirytusie dostępny w aptece :)

edit.
ja dodam że to jest normalne w wieku dojrzewania :) tak bynajmniej mówią ale ja jak na razie nie miałem i nie chce mieć :P
 Wysłana - 07-01-2007, 21:00
steel
Senior Member

to wygląda mi na mit, tradzik raczej pojawia sie od duzej ilosci tzn. "chemii" w pozywieniu konserwanty barwniki itp.
taka moja teoria :P
 Wysłana - 07-01-2007, 21:34
DruG
Senior Member

ja to posłucham "Studentów naszych" jak sie na to wypowiedzą..
'cool'
 Wysłana - 07-01-2007, 21:51
Molesta
Gość

steel ma racje, do tego ostre potrawy dobrze przyprawione, czekolada wplywaja na zmiane tradzikowe, w dodatku jak cwiczysz twoj organimz wiecej produkuje hormonow do tego dochodzi dojrzewanie i wolny test zamienia sie w dht ktore bardzo silnie oddzialywuja na skore, jesli obiawy sa tak uporczywe postaja stany zapalne to do lekarza jesli nie to, benzacne i ew cynk, nie wyciskaj a pryszcze nie beda powstawac, na poczatek 5% jesli przestanie dzialac lub wogole nie bedzie dzialac to 10% roztwor

Wysłana - 07-01-2007, 22:08
Krzysiek92
Member

dzieki za odpowiedz, tragedi jeszcze u mnie nie ma :P ale juz wole cos z tym zrobic zeby mi na całe ciało nie poszło a te benzacne to bez recepty i w jakiej to jest postaci krem, tabletki ?
 Wysłana - 07-01-2007, 22:25
klangmaster TM
Junior Member

Cytat:
Napisał Krzysiek92
dzieki za odpowiedz, tragedi jeszcze u mnie nie ma :P ale juz wole cos z tym zrobic zeby mi na całe ciało nie poszło a te benzacne to bez recepty i w jakiej to jest postaci krem, tabletki ?
Krem. Nieźle wysusza, więc dawaj tylko na pryszcze. Jeśli masz podejrzenia, że wokół coś się dzieje, smaruj obszarami (np. na plecach).
 Wysłana - 07-01-2007, 22:28
Molesta
Gość

no wlasnie jak bedziesz dawal na calego ryja to odrazu spac i nie ruszaj twarzy bo sie skruszy to

edit
bez recepty
 Wysłana - 07-03-2007, 21:43
Krzysiek92
Member

Wielkie dzięki za pomoc mam nadzieje że dostane w aptece ;)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum