szybki sposób na pryszcze

Wysłana - 04-03-2009, 12:03
dario
Gość

Kto z was ma jakiś dobry skuteczny i przedewszystkim szybki sposób na pryszcze ? Ja mam wielką chęć na to żeby wkońcu się ich pozbyć ale nie wiem jakich środków najlepiej używać czy wy może coś znacie takiego ?

Wysłana - 04-27-2009, 22:31
Mirabella
Junior Member

polecam maść Acne-Derm. Dostępna w aptece bez recepty za przyzwoitą cenę ( ok 20 zł) Ja używam od ok czterech miesięcy i prawie wyleczyłam to świństwo, a wcześniej piłam herbatki z bratka i stosowałam tonik anty-bakteryjny-niewiele pomogło. Nie polecam także stosowania peelingów-tylko podrażnia się skórę i zaostrza trądzik
 Wysłana - 06-18-2009, 21:51
pini
Gość

na problemy z trądzikiem najlepsze są suplementy, bo pomagają walczyć z tym od środka, a co za tym idzie trwale (przynajmniej w moim przypadku tak było) miałam kiedyś wielkie problemy z pryszczami, ale po długiej walce wygrałam ją, dzięki tabletkom Face Okey, do tego łykałam też drożdże w tabletkach :)
 Wysłana - 12-10-2009, 10:41
craitle666
Senior Member

Clerasil stosowałam i jestem z tego bardzo zadowolona także mogę i innym polecić do stosowania na pryszcze !

Wysłana - 12-31-2009, 09:56
megicosmeticlaser
Member

Polecam udać się do gabinetu kosmetycznego na mikrodermabrazję diamentową. Jest to zabieg, który eliminuje wierzchnią warstwę zniszczonego naskórka, który blokuje pory i powoduje powstawanie wyprysków. Ponadto zabieg mikrodermabrazji można połączyć z zabiegiem jonoforezy - wprowadzenie profesjonalnych preparatów antytrądzikowych w najgłębsze warstwy skóry co zwielokrotnia ich działanie- już po jednym zabiegu można dostrzec zadziwiające efekty. Powierzchniowe stosowanie kosmetyków nawet najlepszych daje dobre efekty jedynie po długotrwałym stosowaniu. Koszt zabiegu mikrodermabrazji to ok 100-150zł

Wysłana - 01-18-2010, 12:16
Niezarejestrowany
Gość

Maseczka z drożdży lub cebuli, poza tym warto zapobiegawczo brać jakiś suplement diety np. Cerabit i punktowo nakładać żel też Cerabit. Mi bardzo fajnie na krostki służy żel Cerabit. Ma działanie wysuszające i to mi pomaga, gdyż mam bardzo tłustą cerę.
 Wysłana - 01-21-2010, 20:44
Niezarejestrowany
Gość

ja polecam tabletki viva acno ! rewelacja jak bralam mialam cere czysta, sliczna, 0 blyszczenia i utrzymywalo mi sie dosc dlugo a zuzylam 2 opakowania kosztuje ok 20 zł , efekty natychmiastowe, po tygodniu cera jest niemal ze idealna przy tym ze zawsze mialam problem z wyeliminowaniem pryszczy, a dzieki temu sie udalo ;)
 Wysłana - 01-22-2010, 19:56
Niezarejestrowany
Gość

żel cerabit jest rzeczywiście skuteczny dla osób z przetłuszczającą się cerą i zmianami trądzikowymi. Żel ten dosyć dobrze likwiduje problem łojotoku, aczkolwiek nie wysusza skóry twarzy, co według mnie zasługuje na duży plus.

A swoją drogą, jaka to jest maseczka z cebuli? Jak się ją robi i czy jest skuteczna, bo o masce z drożdży, to wiem - sama ją stosuję :)
 Wysłana - 02-25-2010, 11:37
TwojPortal.com
Junior Member

na wypryski równie dobrym jest picie rozpuszczonych drożdzy. niektórzy się dziwią ale osoby, które piją bardzo dużo piwa mogą zauważyć korzystne zmiany :D

TwojPortal.com - Fachowe opisy zabiegów pielęgnacyjnych, gabinety kosmetyczne, kosmetologiczne oraz medyczne, a także akcje promocyjne, pielęgnacja ciała, pielęgnacja twarzy, pielęgnacja dłoni i paznokci, uroda

depilacja laserowa, mikrodermabrazja, peeling kawitacyjny i inne

Sprawdź sam!!! :D

Wysłana - 02-25-2010, 13:25
Niezarejestrowany
Gość

Taaa zwłaszcza jeżeli im urośnie mięsień piwy... normalnie same korzystne zmiany :D A później problem bo ktoś do spodni się nie zmieści :D
Co do picia drożdży to się zgodzę, bo rzeczywiście wpływają korzystnie, co rzecz jasna nie oznacza, że są jakimś cudownym panaceum, bo nie są! Na pojedyncze wypryski znakomicie robi mikrodermabrazja lub chociażby stosowanie sztyftu punktowego. Z kolei mycie buzi żelem i tonizowanie tez jest ważne o ile nie najważniejsze, bo na oczyszczonej skórze rzadziej robią się pryszcze i wągry :P Polecam żel cerabit + tonik z Bielendy lub całą serie z Clareny - dermasebum line. A z zabiegów to kawitacja, prądy darsonvala, mikrodermabrazja i eksfoliacja kwasami owocowymi.... jak się nie zadba za młodu o buzie, to później może być duży problem :)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum