Szpagat w krótkim czasie.

Wysłana - 06-02-2004, 16:55
Gromoz
Gość

Jakie awiczenia s1 najlepsze, aby zrobia szpagat w krótkim czasie ??

Awiczy3em ju? raz przez 2 miesi1ce i uda3o mi sie dojoa do 18 cm nad ziemie. Nie mog3em dojoa do samej ziemii...

Wysłana - 06-02-2004, 19:13
Mav
Junior Member

Skoro cwiczyles, i dawalo to rezultaty, to powinienes znac skuteczne cwiczenia rozciagajace. Piszesz, ze doszedles do 18 cm nad ziemia. Skoro cwiczyles dalej i nie mogles dojsc do samej ziemi, to moze znaczyc, ze nie masz maksymalnej ruchliwosci w stawie biodrowym i to moze byc the end twoich mozliwosci.
 Wysłana - 06-05-2004, 09:29
Tytan
Senior Member

Ja szpagat zrobilem pe3en w 3 dni ! ale ty bylo 2 lata temu gdy jeszcze trenowalem Break Dance ale teraz tez bym zrobil ! Wykonywalem duzo cwiczen rozciagajacych typu:Robisz lekki szpagat i zaczynasz sie kolysac wtedy schodzisz caraz nizej i niezej ! Tylko Trening ! nic po za tym no i oczywiesnie ruchliwosc kordynacja ruchu !
 Wysłana - 06-05-2004, 09:46
Mav
Junior Member

do szpagatu koordynacja ruchowa akurat nie jest potrzebna. Chyba, ze chcesz zrobic szpagat w wyskoku, to wtedy inna sprawa :wink:
 Wysłana - 06-05-2004, 18:54
trija
Member

Jak wiesz szpagat zalezy od gibkooci a gibkosc to ruchomosc odc. ciala w poszczegolnych stawach. Na jej poziom wplywa oczywiscie temperatura i elastycznosc miesni, ruchomosc staw., elastycznosc wiezadel i sciegien.Mozesz wykorzystac rozciaganie statyczne, sprezynujace b1dz stretching dla sportu. Awicz codziennie ok 30-40 min i moze jakos bedzie choc prawde mowiac jezeli nigdy nie robiles szpagatu to wiedz jedno ze gibkosc ksztaltujemy od 5-6 roku zycia do ok 14 a potem ja tylko podtrzymujemy wiec byc moze bedzie to dluga i mozolna praca oby nie na marne.Pozdrawiam.
 Wysłana - 06-06-2004, 12:35
Gromoz
Gość

Tytan - opisz mi to awiczenie, bo s3abo coo zajarzy3em... troche wolny jestem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Wysłana - 06-07-2004, 22:38
HighTower
Senior Member

Cytat:
Skoro cwiczyles dalej i nie mogles dojsc do samej ziemi, to moze znaczyc, ze nie masz maksymalnej ruchliwosci w stawie biodrowym i to moze byc the end twoich mozliwosci.
heh straszne diagnozy wystawiasz Mav o ruchomooci w stawach... tam jest panewka i g3owa kosci udowej, panewka jest troche g3ebiej ni? równik g3owy k. udowej i to ogólnie rzecz bior1c ogranicza ruchomooa, myse ze to nie nie w tym tkwi problem, trzymaj1 cie w3ókna sciegna pachwinowego mog3eo kiedys przedobrzya z tym i teraz masz problemy z faktycznym go rozci1gnieciem ale ogólnie rzecz bior1c to polecam Streetching Mariana Listowskiego, ale to nie jest taki strikte steetching jak to laski smigaja to typowe cwiczenia rozci1gaj1ce... a nie budowanie kondycji
pzd:)
 Wysłana - 06-10-2004, 22:12
anabi
Senior Member

gromoz wiem ze mnie nielubisz!! ale to nie powod zeby robic nowy post o tej samej tematyce w innym dziale (spojz do dzialu zwiazanym z fitnesem) tam od dawna jest post o szpagacie...
korde jestes adminem ale neiwiem za co!!
pewnie mnie predzej czy pozniej zbanujesz za takie posty no ale to co mowie to prawda, ja nielubie kryc si z tym co czuje:D nieraz wychodzi mi to na zle... :(
\"CO CIE bOLI\" ;)
 Wysłana - 06-12-2004, 10:40
Hades
Gość

anabi takie wywody prosze na PW ok :?: Zobacz ile jest tematów / takich samych/ o kreatynie.........

Wracaj1c do tematu to ja równiez kiedyo próbowa3em zrobia szpagat, trenowa3em, rozci1ga3em mieonie i ociegna, ale póYniej ju? mi sie nie chcia3o. Naj3atwiej robi sie szpagat w m3odym wieku.
 Wysłana - 07-23-2004, 18:50
Zdolny
Member

szeroki, d3ugi, na ziemi przy ocianie , na krzes3ach jakikolwiek ka?dy potrafie :D
,gdybym tylkom potrafi3 ...... normalnie ale to inny dzia3...

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum