Stop Treningom!

Wysłana - 01-03-2005, 17:34
Olimp
Senior Member

Od jakiegos czasu (ok 2 tygodni) odczuwam zmeczenie treningami... to juz nie sa te same ostre sesje treningowe co wcze¶niej ;/ wiec pomy¶la3em ze czas dac odpoczac mojej psychice i cia3u od treningów... ale nie do konca bo bede nie we wszystkie ale wiekszosc wolnych dni beztreningowych boksowa3 mysle ze wtedy duzo nie powinno spasc zawsze to lekkie podtryzmanie by bylo... ale jeszcze mam 2 problemy
1.Czy napewno powinienem zrobia przerwe (ostatnia byla hm... nie w te tylko we wczesniejsze jeszcze wakacje :D)
2.Powinienem zrobia sobie 3-4 czy moze wiecej tygodniow± przerwe:>??
3.Czy podczas tej przerwy dalej trzymaa diete?

Wysłana - 01-03-2005, 17:52
lee
Senior Member

ja mysle ze po 7 dniach ci przejdzie! juz po 4 ech dniach bedzziesz chcia3 znów machac
dieta pownna byc mniej kaloryczna bo przeciez nie bedzies trenowa3
 Wysłana - 01-03-2005, 17:55
Olimp
Senior Member

ale przy boksie duzo kalorii sie spala
 Wysłana - 01-03-2005, 18:19
.:: ETYL ::.
Senior Member

Cytat:
2.Powinienem zrobia sobie 3-4 czy moze wiecej tygodniow± przerwe:>
zrobi3bym 2 tygodniow± - po d3ó?szej bed± ju? spadki masy i w sile.
ale przerwa jak najbardziej wskazana.

Cytat:
Czy podczas tej przerwy dalej trzymaa diete
trzymaj diete, lecz odetnij troszke wegle.
ile razy w tyg bedziesz boksowa3 ?? i jak intensywnie ?? i czy bedzie to trening bokserski (biegi, skakanka itp) czy tylko boksowanie w worek ??

ja raz na ok 2 miechy robie tydzien ca3kiem lekkiego treningu - wszystkie awiczenia po 12 powtórzen z zapasem.

TAK JA TO WIDZE.
 Wysłana - 01-03-2005, 18:43
Olimp
Senior Member

beda czesto sparingi boksowanie w worek skakanka i walka z cieniem biegania raczej nie bedzie ... dosc intesywnie ebde trenowal to i minimum 3 razy w tygodniu byc moze wiecej
 Wysłana - 01-03-2005, 19:40
conan barbarian
Senior Member

a wiec tak...
1. przerwa konieczna ja np. robie co 2-3 miechy od 10 do 14 dni przerwy tzw. SD ale takie mam wymaganie przey HST...jednak tobie takze polecam zrobic min 1 tydz...
2. 1-2 tygodni nie wiecej chyba ze robisz roztrenowanie na dluzszy okres przerwy....co do tego to ogolnie polecam zrobic roztrenowanie w celu ograniczeniu spadkow...
3. diete trzymaj zwieksz wegle jak bylo wczesniej wspomniane zarzywaj np. carbo lub izodrniki w celu wyrownaniu poziomu oraz poprawy wydolnosci...zwlaszcze przytakim treningu typowo aerobowym, wiem bo kiedys cwiczylem siatkowe i trenowalem jako junior z seniorami i dawali taki wycisk ze po treningu koszulka szla kosza bo cala mokra az lecialo...mozesz rowniez spotkac sie ze spadkami masy....
 Wysłana - 01-04-2005, 13:38
Olimp
Senior Member

oka wieklkie dzieki za odpowiedz wam :mrgreen:

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum