Sposoby na ból zęba

Wysłana - 04-16-2009, 13:50
babik
Gość

Jakie są wasze najlepsze sposoby na ból zęba dzięki którym ból przestaje istnieć ? Słyszałem o tym że palenie papierosy zapobiega bólowi zęba czy to prawda ? Jeśli tak to w jaki sposób ma niby to zapobiec bólowi zęba ?

Wysłana - 07-30-2009, 23:34
Niezarejestrowany
Gość

[quote=babik;6469]Jakie są wasze najlepsze sposoby na ból zęba dzięki którym ból przestaje istnieć ? Słyszałem o tym że palenie papierosy zapobiega bólowi zęba czy to prawda ? Jeśli tak to w jaki sposób ma niby to zapobiec bólowi zęba ?[/QUOT

Mnie osobiście nie pomaga dym papierosowy najlepszy sposób to gożdzik. Rozgniedz go i przyłóz do bolącego zeba!! Mnie akurat dzisiaj boli :/ nie mieszkam w Polsce wiec o gożdziku moge sobie pomarzyc :/
 Wysłana - 08-04-2009, 12:52
Niezarejestrowany
Gość

Błagam ludzie pomóżcie! Zostałam na 2 dni sama z siostrą. Wujek i ciocia wyjechali, a jesteśmy w Austrii. Ja nie znam języka, a ją strasznie boli ząb. Brała już zimne okłady, leki przeciwbólowe, płukała i myła zęba! Nie wiemy co robić. :(
Pozdrawiam, Gabriela.
 Wysłana - 03-23-2010, 21:15
Niezarejestrowany
Gość

Mnie jak bolał ząb to w dźiurę nasączoną watkę z kwasem śiarkowy
 Wysłana - 03-25-2010, 15:17
Krumber
Gość

Najprostszy sposób na ból zęba to jego usunięcie. Brzmi trochę drastycznie, ale jeśli ząbek zaczął nas już boleć to znaczy, że ubytek jest na tyle duży, że nie da się go uratować. Więc moja rada to szybciutko do dentysty, a w między czasie można wziąć jakiś środek przeciwbólowy co by ten ból choć trochę złagodzić. Na takie silne bóle najlepsze są najprostsze i jednocześnie sprawdzone środki, a mianowicie zwykły paracetamol. Ja go kupuję w swojej aptece Juvencie w łódzkiej manufakturze po 2,60 zł za 20 tabletek i naprawdę nie znam tańszego i skuteczniejszego środka.
 Wysłana - 05-24-2012, 08:50
sylwusia199282706
Gość

Słuchajcie Powiedzcie Im Że Potrzebujecie Leki Na Zęby!
A Twoja Siostra Nie Zna Języka Jest Starsza Czy Młodsza??

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum