Skup ślimaków

Wysłana - 04-07-2010, 20:51
hammerk
Gość

Dla wielu z was pewnie sama nazwa wyda się śmieszna, ale z tego co czytałem to na skupie ślimaków można zarabiać duże pieniądze. Jestem to bardzo chwytliwy towar zagranicą szczególnie we Francji. ALe trzeba mieć jakieś pozwolenia do tego aby założyć Skup ślimaków ?

Wysłana - 04-07-2010, 21:17
babinek
Gość

jasne, że jak byś miał dobre wtyki we Francji to możesz mieć taki skup ślimaków, ale czy masz kogoś we Francji ?
 Wysłana - 04-07-2010, 21:46
fablas
Gość

o rannyyy skup ślimaków ?

tego to jeszcze w polsce nie widziałem napiszesz gdzie byś je później sprzedawał ? dawał na eksport czy jak
 Wysłana - 04-08-2010, 08:21
Waleciki
Gość

mój znajomy nie dawno gadał mi coś też o Skupie ślimaków nie rozumiem gdzie na tym można zarobić ? ile przykładowo można wziąć pieniędzy od kilograma takich ślimaków ? i czy tak po prostu można sobie te zwierzęta łapać ?
 Wysłana - 04-19-2010, 21:15
Niezarejestrowany
Gość

witam założę skup ślimaka winniczka w woj. Podlaskim, Lubelskim, Podkarpackim cenna do uzgodnienia na numer 604784256 zapraszam do współpracy mazowieckie_runo@o2.pl
 Wysłana - 05-02-2010, 11:50
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Waleciki Zobacz post
mój znajomy nie dawno gadał mi coś też o Skupie ślimaków nie rozumiem gdzie na tym można zarobić ? ile przykładowo można wziąć pieniędzy od kilograma takich ślimaków ? i czy tak po prostu można sobie te zwierzęta łapać ?
Z tego co wiem ( w okolicy mam parę skupów ) procedura jest taka :
Zakładasz działalność gospodarczą, "załatwiasz " stałego odbiorcę ( jakaś większa firma zajmująca się obrotem ślimaków - podobno jakaś jest we Wrocławiu ) i skupujesz od okolicznych zbieraczy ślimaki ( cena zazwyczaj waha się ok 1 zł/kg ). Gdy już skupisz jakąś większą partię, zawozisz do takiej firmy, jak we Wrocławiu ( podobno ok 6 zł/kg ).
Po odliczeniu kosztów zostaje całkiem przyzwoity zysk.
Zresztą - w necie można wszystko znaleźć.
Pozdr.
 Wysłana - 05-04-2010, 08:23
esada
Gość

O rany to chyba faktyczine na tym można sobie zarobić dobrą kasę ? Tylko ludzie chętnie zbierają ślimaki ? Bo jakby nie patrzeć kilogram to całkiem dużo ich trzeba nazbierać co ?
 Wysłana - 03-28-2011, 18:46
Niezarejestrowany
Gość

Witam poszukujemy osób do założenia skupu ślimaka winniczka na terenie War-Mazur , woj.Mazowieckiego i Woj.Kujawsko-Pomorskiego. tel.kom-518344607

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum