Sklep motoryzacyjny

Wysłana - 01-08-2010, 18:56
funfel
Junior Member

Witam. Zastanawiam sie nad sensem zalozeniem sklepu motoryzacyjnego. Mieszkam w miejscowosci powyzej 5 tys. mieszkancow jest to miejscowosc przejazdowa do kielc o duzym natezeniu ruchu oddalona ok 12 km. U nas sa 3 takie sklepy z czego jeden u mechanika. Nie obsuguja konkretnych marek a wiekszosc czesci maja na zamowienie do wszystkich aut. Z tego co obserwuje nie widac duzego ruchu w koncu to nie spozywczy a jednak sie utrzymuja czyli to dobry interes. Musze podkreslic ze jeden miesci sie w pomieszczeniu z 10m2 i tak jak pisalem wszystko na zamowienie a na polkach same akcesoria.
Wg. mnie potrzebna jest konkurencja a mysle ze i 4 skepy se poradza a jak pisalem jest to miejscowosc przejazdowa wiec ci co maja dalej do miasta lub nie pracuja w miescie sa potencjalnymi klientami.

Chcialbym otworzyc sklep w ktorym na pierwszy rzut beda czesci eksploatacyjne(klocki,filtry,przewody wn, swiece, elem.zawieszenia itp.) np. do popularnych modeli 2,3 marek jak ford, opel, vw i akcesoria wszystko zalezy jak wyszloby z kasa. Podst. czesci byly by na polkach takze konkurencja by to odczula. Reszta czesci na zamowienie

Interesuje mnie ile trzeba na poczatek wylozyc kasy, nie musze miec wszystkiego odrazu ale do tych 2,3 marek podst. czesci wypadaloby miec, ile jest marzy na czesciach bo z tego co mowil mi mechanik, to sam sie dziwi jak kupuje w hurtowni i dostaje upust 30%no i wogole co o tym myslicie, jakie macie wskazowki.

Prosze osoby o odp. ktore siedza w tym interesie lub mialy kontakt. Mam 23 lata i chcialbym wrescie robic to co mi sprawia satysfakcje.
DZIEKI Z GORY

Wysłana - 01-10-2010, 15:16
AstiV
Senior Member

Mi się wydaje, że to sam dokładnie musisz sobie rozplanować ile na początek trzeba włożyć kasy. Zależy od tego ile będziesz miał akcesoriów u siebie w sklepie racja ? :)
 Wysłana - 01-28-2010, 17:42
Niezarejestrowany
Gość

Odezwij sie na maila do mnie carl23@o2.pl lub na gg 4549358 mam dla Ciebie ofertę nie do odrzucenia jeśli chcesz niedrogo zacząć działać w branży.Bedziesz miał ofertę do wielu marek i nie tylko na 1 miejscowość...
 Wysłana - 09-11-2010, 19:02
Niezarejestrowany
Gość

Polecam swoją stronę. Poczytaj ogłoszenia, może coś znajdziesz dla siebie --> www.ogLLo.pl
 Wysłana - 05-13-2011, 14:18
Niezarejestrowany
Gość

Witam,chciałbym założyć sklep motoryzacyjny sprzedający części i akcesoria do 2-3 marek. chciałbym zapytać od czego zacząć (pomijając lokal),jaką kasę trzeba mieć na rozkręcenie i czy można uzyskać jakąś dotację. Proszę o rady najlepiej od osób z doświadczeniem ale niekoniecznie. dziękuję.
 Wysłana - 05-24-2011, 17:42
maciekmaciejek
Gość

jakiej wielkości byś nie miał tego sklepu to przede wszystkim ja mam jedną rade, nie zapominaj o promocji. Bo wielu z tego rezygnuje i robi błąd. Wiadomo mierzyc tez trzeba siły na zamiary,można chociaż jakieś akcje poorganizować, rabaty, można zadziałać coś jakimiś ulotkami, wizytówka w panoramie firm się na pewno przyda bo takich rzeczy ludzie przez neta szukają. Powodzenia w każdym razie.
 Wysłana - 10-03-2011, 12:07
Niezarejestrowany
Gość

otworzyłeś kolego ten sklep, jak nie to odezwij sie na gg
6678485 to pomoge

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum