Skład opału lub budowlany

Wysłana - 04-09-2010, 15:18
Tejezek
Gość

Nie wiem jak założyć coś takiego jak Skład opału lub budowlany. Szukam pomysłu na to jak na normalny terenie można zrobić taki skład ? Nie mam co zrobić akurat na tym terenie a szkoda, żeby się tak marnował. To może macie porady jakieś odnośnie tego co zrobić z tym ?

Wysłana - 04-09-2010, 22:05
Broooks
Gość

a jakich porad tutaj szukasz ? normalnie zakładasz skład opału jak masz skąd brać opał i tyle ? przecież skład ma to do siebie że on tylko leży
 Wysłana - 04-18-2010, 20:33
Niezarejestrowany
Gość

Jest to bardzo trudna branża (mam na myśli całą logistykę i niskie marże a poza tym dużą kapitałochłonność tego biznesu). Zastanów się dobrze zanim w ten interes wejdziesz...
 Wysłana - 04-19-2010, 09:07
gafert
Gość

myślę, że skład budowlany będzie znacznie lepszy i bardziej się opłacający, ale zrobisz jak Tobie będzie się podobało ! ja polecam skład budowlany
 Wysłana - 03-05-2011, 20:25
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Tejezek Zobacz post
Nie wiem jak założyć coś takiego jak Skład opału lub budowlany. Szukam pomysłu na to jak na normalny terenie można zrobić taki skład ? Nie mam co zrobić akurat na tym terenie a szkoda, żeby się tak marnował. To może macie porady jakieś odnośnie tego co zrobić z tym ?
Skład opałowy to dobry interes ale musisz liczyć się z inwestycją w utwardzenie terenu, zakupem ładowarki i wagi oraz ewentualnym transporcie.
Do tego warto mieć odłożone środki na zakup min 1 samochodu.

Jeżeli to nie kłopot to napisz jakie masz pytania dotyczące składu opału na rafal @ sab-international . pl

Postaram się możliwie wyczerpująco odpowiedzieć
 Wysłana - 03-19-2011, 19:53
Niezarejestrowany
Gość

Jestem tu nowa, ale liczę na życzliwość i szczerą odpowiedź. Jeżeli jesteś z Łodzi lub okolic to nie musisz odpowiadać, ale jeżeli gdzieś dalej to nie będę konkurencją.
Mam kilka pytań:
1. czy cały plac musi być utwardzony, czy są na to przepisy czy to tylko wygoda do pracy?;
2. czy są jakieś konkretne przepisy ppożarowe co do tej działalności bo za cholerę nie mogę znaleźć nic na ten temat?;
3. na co najbardziej uważać przy dostawach czy na wagę, czy na jakość i jak to jest z dostawami czy często oszukują? ( myślę, że masz własne doświadczenia więc pytam);
4. jakie ilości węgla " można przerzucić " na małym i średnim składzie w ciągu roku? ( jak wspomniałem chce otworzyć ten skład na peryferiach Łodzi).
Myślę, że nie koniecznie chcesz o tym pisać na forum ( chyba, że chcesz) więc podaje do siebie e-maila axadhick@jadamspam.pl.
Z góry dziękuję i czekam na odpowiedź.
Pozdro

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum