Rozwiązanie umowy przez pracownika

Wysłana - 03-05-2010, 10:47
belexor
Gość

Mam w planach za jakiś czas rozwiązać umowę z moim pracodawcą, tylko nie wiem tego jakie mogą być tego konsekwencje ? Macie jakieś porady odnośnie rozwiązania umowy przez pracownika ? Najlepiej abym nie ponosił za to żadnej kary bo nie chce jej płacić

Wysłana - 03-09-2010, 17:49
devilek)(
Senior Member

wszystko zależy od tego jakie masz dokładnie zapisy w swojej umowie, czy możesz tak po prostu zerwać sobie umowę czy nie. Najlepiej to pogadaj o tym z pracodawcą @!
 Wysłana - 03-26-2010, 11:06
quais
Gość

to jak nie chcesz płacić żadnej kary to musisz pogadać z pracodawcą o tym aby rozwiązać umowę za porozumieniem stron i już będziesz miał problem z głowy
 Wysłana - 03-26-2010, 11:16
staganov-Warszek
Gość

też jestem zdania, że jak nie chcesz płacić żadnej kary to lepszym wyborem dla Ciebie będzie to aby pogadać z szefem
 Wysłana - 03-27-2010, 13:26
Velik
Gość

sam kiedyś rozwiązałem umowę o pracę i spoko wszystko poszło. Tylko musiałem szefa wcześniej o tym poinformować
 Wysłana - 03-27-2010, 14:34
gafert
Gość

Nie musi być tego żadnych konsekwencji jeśli odpowiednio wcześniej powiadomisz pracodawce o tym, że chcesz odejść z firmy
 Wysłana - 04-19-2010, 23:30
DiPo
Gość

Po co jakieś plany tutaj kombinować ? Normalnie idziesz do szefa i mówisz, że nie chcesz już dla niego pracować. Jeśli musisz składasz wypowiedzenie i po problemie :)
 Wysłana - 04-20-2010, 08:03
poamo
Gość

rozwiązanie umowy przez pracownika jak najbardziej jest możliwe, pod warunkiem że spełnia to wszystkie warunki wcześniej podpisanej umowy o pracę, czyli wypowiedzenie itp. sprawy

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum