Roznoszenie ulotek a prawo ?

Wysłana - 03-11-2010, 19:50
Zromek2
Gość

Jak ma się prawo Polskie do roznoszenia ulotek ? Sam zrobiłem dla firmy ponad tysiąc ulotek, ale nie wiem czy można tak po prostu wynajmować dzieciaków aby roznosili te ulotki gdzie im się bedzie podobało ? Jakby na to nie patrzeć to przecież zaśmiecanie miasta. Czy nie ma na to jakis zakazów ?

Wysłana - 03-23-2010, 08:49
Dalltom
Gość

Tak spokojnie roznoszenie ulotek jest jak najbardziej legalne nie masz się czego bać
 Wysłana - 03-26-2010, 08:29
Pepik
Gość

Nie słyszałem nic o tym aby prawo zabraniało roznoszenia ulotek gdzie coś takiego przeczytałeś ?
 Wysłana - 03-26-2010, 08:37
Zromek2
Gość

ok dzięki za odpowiedzi może faktycznie to ja tylko przesadzam i spokojnie można sobie roznosić ulotki
 Wysłana - 03-15-2011, 11:50
Niezarejestrowany
Gość

nie możesz spokojnie tego robić jeśli jest na to skrzynka i wypisany zakaz lub nakaz to nie możesz i nie rób tego bo lokator ma prawo powiadomić nawet straż miejską o wtargnięciu do budynku przez osobę nie powołaną i masz problemy a prawnicy z firm ulotkowych ci o tym nie powiedzą tylko dowiesz się o euro skrzynkach ale czy masz tam prawo coś wrzucić ? niespodzianka bo nie masz nie jesteś osobą uprawnioną a na posesję dostajesz się podstępem i łamiesz prawo ale tego ci przełożeni nie powiedzą bo w przypadku draki ciebie będą męczyć a nie twojego pracodawce pomyśl o tym. i moja prywatna rada bo pracowałem z ulotkami, poszukaj innej pracy naprawdę nie warto marnować życia wśród takich ludzi.
 Wysłana - 05-17-2012, 18:36
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Niezarejestrowany Zobacz post
nie możesz spokojnie tego robić jeśli jest na to skrzynka i wypisany zakaz lub nakaz to nie możesz i nie rób tego bo lokator ma prawo powiadomić nawet straż miejską o wtargnięciu do budynku przez osobę nie powołaną i masz problemy a prawnicy z firm ulotkowych ci o tym nie powiedzą tylko dowiesz się o euro skrzynkach ale czy masz tam prawo coś wrzucić ? niespodzianka bo nie masz nie jesteś osobą uprawnioną a na posesję dostajesz się podstępem i łamiesz prawo ale tego ci przełożeni nie powiedzą bo w przypadku draki ciebie będą męczyć a nie twojego pracodawce pomyśl o tym. i moja prywatna rada bo pracowałem z ulotkami, poszukaj innej pracy naprawdę nie warto marnować życia wśród takich ludzi.
Większych PIERDÓŁ nie czytałem...
Prawo pocztowe zezwala każdemu operatorowi pocztowemu dostępu do skrzynek pocztowych. Jedynie zakaz umieszczony na skrzynce pocztowej ma moc prawną.
Zatem każdy pracownik firmy pocztowej ma prawo dostępu do skrzynki pocztowej i żadna straż miejska nic zrobić nie może. Zgodnie z prawem właściciel skrzynki musi ją udostępnić firmie pocztowej. A MIEJSCEM udostępnienia skrzynki jest miejsce gdzie znajduje się otwór wrzutowy do skrzynki pocztowej. I basta.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum