Cytat:
Napisał Niezarejestrowany
nie możesz spokojnie tego robić jeśli jest na to skrzynka i wypisany zakaz lub nakaz to nie możesz i nie rób tego bo lokator ma prawo powiadomić nawet straż miejską o wtargnięciu do budynku przez osobę nie powołaną i masz problemy a prawnicy z firm ulotkowych ci o tym nie powiedzą tylko dowiesz się o euro skrzynkach ale czy masz tam prawo coś wrzucić ? niespodzianka bo nie masz nie jesteś osobą uprawnioną a na posesję dostajesz się podstępem i łamiesz prawo ale tego ci przełożeni nie powiedzą bo w przypadku draki ciebie będą męczyć a nie twojego pracodawce pomyśl o tym. i moja prywatna rada bo pracowałem z ulotkami, poszukaj innej pracy naprawdę nie warto marnować życia wśród takich ludzi.
|
Większych PIERDÓŁ nie czytałem...
Prawo pocztowe zezwala każdemu operatorowi pocztowemu dostępu do skrzynek pocztowych. Jedynie zakaz umieszczony na skrzynce pocztowej ma moc prawną.
Zatem każdy pracownik firmy pocztowej ma prawo dostępu do skrzynki pocztowej i żadna straż miejska nic zrobić nie może. Zgodnie z prawem właściciel skrzynki musi ją udostępnić firmie pocztowej. A MIEJSCEM udostępnienia skrzynki jest miejsce gdzie znajduje się otwór wrzutowy do skrzynki pocztowej. I basta.