Różnica między żeliwem a granitem ?

Wysłana - 10-07-2007, 12:43
hero
Gość

Sprawa jest taka że muszę sobie dokupić trochę obciążenia. Na allegro znalazłem bardzo tanie bo z dowozem wychodzi 2,5-3zł za kg(zależy ile się zamawia).
Są tanie ale są zrobione z granitu. Wszystkie które mam w piwnicy są żeliwne i nie narzekam bo są bardzo twarde.
W encyklopedii czytałem o tym granicie ale niewiele można się dowiedzieć. Tyle że jest to jakaś skała.
No i moje pytanie czy to mi się nie rozkruszy ? Może ktoś ma granitowe obciążenie ? 'lapka'

Wysłana - 10-07-2007, 12:48
bobek39
Senior Member

widzieles keidys p[omnik na cmentarzu??sa pomniki granitowe to sam sie domysl jaka jest ich trwalosc...
 Wysłana - 10-07-2007, 12:56
Szalony Szeryf
Gość

Granitowe obciążenia ? To już sobie lepiej sam zrób formę i cementem zalej.
 Wysłana - 10-07-2007, 13:02
bobek39
Senior Member

widzisz hero juz sam sie domyslac niemusisz szeryf ci pomogl
 Wysłana - 10-07-2007, 13:49
hero
Gość

Ok dzięki. Skusiła mnie cena bo sporo tańsze są niż żeliwne ale skoro mam to miotłą zbierać to wole wydać więcej na żeliwne.
 Wysłana - 10-07-2007, 13:54
bobek39
Senior Member

dobra decyzja.Pozdro i udanych zakupow
 Wysłana - 10-07-2007, 17:18
slipknot1987
Gość

graniotowe...odlewane z cementu duzo miejsca zajmuja...a najlepiej jest przejsc sie na torowiska gdzies w polach i na takich pretach sa pozaczepiane obciazniki.(kwadratowe)..jeden problem tylko :D spawarka by sie przydala albo katowka ...ewentualnie brzeszczot :D hero idz do TESCO najlepiej taniutko idzie dostac ja placilem za 5 kilowe 20 zl..
 Wysłana - 10-07-2007, 17:23
hero
Gość

Jak ostatnio oglądałem w Carrefourze i Tesco to kilogram za ponad 5zł. Niedaleko mnie jest hurtownia sprzętu fitness itd. Mają obciążenie 4,5zł za kg(żeliwne) i tam zawsze kupowałem. Niezbyt tanio ale nie płace za przesyłkę i mam blisko. 'lapka'
 Wysłana - 10-07-2007, 17:30
slipknot1987
Gość

ja kupuje jak co w TESCO Rybnik ..itam sa 5 kilowe za 20 zl..nawet jagbym chcial kupic 30 1-kilowych obciaznikow to nato samo wyjdzie...zadko spotykane tak na marginesie :D

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum