Przetargi ograniczone

Wysłana - 01-18-2010, 07:15
Duszik
Gość

Proszę o wyjaśnienie w prostych słowach co to tak właściwie są te Przetargi ograniczone ? Dopiero od kilku tygodni jestem w temacie jakichkolwiek przetargów, a dzisiaj pierwszy raz spotkałem się z określeniem przetargi ograniczone. Naprawdę będę bardzo wdzięczny jak ktoś z was w prostych słowach mi to wytłumaczy.

Wysłana - 01-18-2010, 17:40
Inka2
Senior Member

"Zgodnie z art. 47 p.z.p., przetarg ograniczony jest trybem udzielenia zamówienia, w którym, w odpowiedzi na publiczne ogłoszenie o zamówieniu, wykonawcy składają wnioski o dopuszczenie do udziału w przetargu, a oferty mogą składać tylko wykonawcy zaproszeni do ich składania. Wraz z wnioskiem wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz, w zależności od zamawiającego, dokumenty to potwierdzające" - pisze dziennik.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum

Warto przeczytać: zakładanie spółki krok po kroku, lokalna firma kurierska szukanie klientów, sklep nie chce przyjąć sprzętu, Fundusz inwestycyjny Pioneer, Umowa o dzieło a status bezrobotnego, najlepsza gazeta o biznesie, przekształcenie działki rolnej w budowlaną, Zachowek, co to jest i komu sie nalezy, Miejsce prowadzenia działalności gospodarczej, wysokosc minimum socjalnego