PRZECUKRZENIE!Do zwolenników glukozy.

Wysłana - 08-14-2004, 09:37
hali
Member

Jedn1 z domowych metod poprawiania transportu kreatyny jest przyjmowanie razem z kredk1 glukozy w du?ych dawkach.Niektórzy sie zdziwi1 ale nie jest to najtrafniejsze rozwi1zanie bo po pewnym czasie wysokie dawki glukozy zamiast poprawia-pogorsz1 aktywnooa insuliny bo to w3aonie na insulinie nam zale?y.Winowajc1 jest wysoki indeks glikemiczny GLUKOZY albo jak kto woli DEKSTROZY.Ten szybki wzrost poziomu glukozy powoduje PRZECUKRZENIE krwi.Organizm ?eby sobie z tym poradzia musi b3yskawicznie usun1a j1 z kwiobiegu poprzez wyrzucenie wysokiej dawki INSULINY ale nie jest ot dobre uwolnienie tylko dziej1ce sie w czasie zagro?enia.NIe bede sie rozpisywa3 na temat tych mechanizmów bo chodzi mi tylko o rozpoczecie tego tematu.Aby temu procesowi zapobiec zaleca sie stosowanie np oleju MCT w po31czeniu z KREATYNA. /?ród3o SdWnr4/31/ No to teraz zabior1 g3os FACHOWCY! :D

Wysłana - 08-14-2004, 10:31
tMQ
Senior Member

artykul sponsorowany ? :lol:

Wysłana - 08-14-2004, 10:36
hali
Member

Cytat:
A mo?e by tak pisaa na temat!Ju? wiem sk1d masz tyle postów i sogów! :D
 Wysłana - 08-14-2004, 15:30
Wolf
Senior Member

.... Jednym z podstawowych praw biologii jest to....?e ka?da substancja ....która dzia3a na ?ywe istoty mo?e bya toksyczna.. jeoli stosowana jest w nadmiarze... nie ma co popadaa w skrajnooa... przypuszczam ?e jest to artyku3 sponsorowany przez firme Olimp... wiec co proponuj1 do transportu - ALA ??
 Wysłana - 08-14-2004, 20:19
tMQ
Senior Member

Cytat:
Cytat:
A mo?e by tak pisaa na temat!Ju? wiem sk1d masz tyle postów i sogów! :D
ja, w przeciwienstwie do ciebie, nie patzre na liczbe sogow i postow. ta wypowiedz odnosi sie do tego typu nowinek. latwo zauwazyc, ze wszelkie nowinki sa zajebiste a to co sie stosowalo wczesniej bylo do dupy. no ale moze jak ktos bierez 25g kretki dziennie i do tego glukoze w stosunku 1:5 to nie dziwne :mrgreen:

Wysłana - 08-15-2004, 13:43
hali
Member

Kulturystyka sie rozwija jak ka?da nauka.Nie patrze na to czy artyku3 jest sponsorowany tylko je?eli zagadnienie mnie interesuje to zwracam na nie uwage.Umieszczaj1c posta chcia3em podyskutowaa na ten temat a nie dochodzia czy artyku3 jest sponsorowany czy nie.
 Wysłana - 08-16-2004, 08:55
grabbi
Senior Member

Po pierwsze:
Przyjmowanie kreatyny z glukoz1 nie jest
Cytat:
Jedn1 z domowych metod poprawiania transportu kreatyny
:!: :!: :!:
Po drugie:
Je?eli zrobisz tak jak napisa3 tMQ
Cytat:
no ale moze jak ktos bierez 25g kretki dziennie i do tego glukoze w stosunku 1:5 to nie dziwne
:mrgreen:
Po trzecie:
Jest du?o lepszych rzeczy do 31czenia z kret1 ni? MCT
Po czwarte:
Nie wierz we wszystko co pisz1 w gazetach a ju? w szczególnooci nie wierz we wszystkie rzeczy które pisz1 w gazecie o której wspominasz
Po pi1te i ostatnie:
Cytat:
.... Jednym z podstawowych praw biologii jest to....?e ka?da substancja ....która dzia3a na ?ywe istoty mo?e bya toksyczna.. jeoli stosowana jest w nadmiarze... nie ma co popadaa w skrajnooa... przypuszczam ?e jest to artyku3 sponsorowany przez firme Olimp... wiec co proponuj1 do transportu - ALA ??
:!:

Wys3any Pon Sie 16, 2004 8:56 am:

acha
po szóste racja tMQ ?e to jest sponsorowane :D
 Wysłana - 08-16-2004, 11:11
hali
Member

Jestem tutaj krótko ale widze,?e na tym forum panuje jakao fobia na nowooci i ka?dy post spotyka sie z krytyk1 kilku tych samych Starych Wyjadaczy.Z ca3ym szacunkiem dla Was,ale nie tedy droga Panowie.W tym poocie chcia3em rozwin1c temat 31czenia kredki z innymi sk3adnikami ni? glukoza nie pomijaj1c jej samej a wszystko sprowadzi3o sie do tematu sponsoringu i czasem mam wra?enie jakbym by3 na czacie.Czy artyku3 by3 sponsorowany i kto go napisa3 mo?ecie sprawdzia je?eli to Was interesuje.A najlepiej to zrobicie jak napiszecie co wykorzystujecie do transportu kreatyny z czym 31czycie kredke oprócz glukozy ,czy nie 31czycie jej z niczym innym.Je?eli s1dzicie ?e,ze u?ywanie innych sk3adników np:mct jest z3e to napiszcie o tym.Sprowadzmy ten temat do sedna sprawy albo go zakonczmy.
 Wysłana - 08-16-2004, 11:59
tMQ
Senior Member

glutamina, serwatka, carbo, efka, kretka

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum