problem

Wysłana - 02-28-2004, 13:40
jobel
Senior Member

mój kolega ma problem ma jedna strone wieksz1 od drugej w ka?dym mieoniu co ma robia dodam ?e jest równie? slabszy na t1 strone robi3 ju? przeprwy odpoczywa3 mia3 wolne od si3owni moze ktoo mu pomoze bo ja ju? niewiem co mam mówia

Wysłana - 02-28-2004, 13:46
marijo
Senior Member

Jeszcze nie spotka3em kulturysty, który mia3by wszystko symetryczne :) To norma. Zwróacie uwage na pozy zawodowców w czasie np. Olimpii. Ka?dy miesien sie ró?ni :) Na pierwszy rzut oka jest wszystko okej, ale jak sie przypatrzya... ;) JOBEL... niech kolega skoncentruje sie na dobrej technice wykonywanych awiczen. Niech czasem nie próbuje nadrabiaa s3absz1 strone, trenuj1c tylko j1 ;) To normalne, ?e s1 dysproporcje. Ni ema czym sie przejmowaa.

Wysłana - 02-28-2004, 15:32
Kirk_Van_Verth
Senior Member

uwa?am podobnie jak przedmówca. sam mam praw1 reke wieksz1 od lewej, nogi mo?e nie, ale 3apa (u mnie prawa), która codziennie wykonuje setki prostych czynnooci (mycie zebów, namydlanie cia3a przy k1pieli, krojenie chleba i w ogóle przyrz1dzanie posi3ków, wi1zanie butów, otwieranie drzwi, witanie sie, rzucanie jakicho przedmiotów, noszenie teczki, czy reklamówki, podcieranie ty3ka i w ogóle mase, mase innych rzeczy), podczas, gdy druga (lewa) spe3nia jedynie role pomocnicz1, mo?e rozwin1a sie o wiele bardziej. ktoo mi kiedyo mówi3, ?e u sprinterów i w ogóle biegaczy jest to widoczne bardzo wyraYnie i ma zwi1zek z kierunkiem obiegu krwi. nie mia3em okazji tego zaobserwowaa, wiec nie wiem czy to prawda.
 Wysłana - 02-28-2004, 16:45
Olimp
Senior Member

jedyny sposob jaki mu moze troche pomoc to wiekszosc cwiczen jakie sie da zastapic hanklami np wyciskanie na klatke zamiast sztanga hanklami itd w innych cwiczeniach bo np jak wyciska na klatke i ma jedna strone silniesza to silniejsza strona przejmuje wieksza czesc ciezaru i slabsza mniej puchnie a jak bedzie robil hanklami obie czesci beda wyciskac taki sam ciezar i z czasem sie wyrowna ... ale nie ma co sie spodziewac ze bedzie ident w ident w koncu do tego tez przyczynia sie genetyka mozemy tylko poprawiac... i np jak robi wyciskania na klate zaklada sobie ze zrobi 10 powtorzen to niech robi te 10 a jak bedzie czul ze silniejsza strona da rade zrobic jeszcze wiecej powtorzen to niech zostawi ja w spokoju i nie dopompowuje jej z czasem wyrowna sie sila i bedzie symetra dobze isc a jak bedzie 1cm w lewym baniaku mniej to nie ma co sie martwic bo to u kazdego tak jest ;)
 Wysłana - 02-29-2004, 11:09
jobel
Senior Member

aleto chamsko widac np: na klatce to jest tak widoczne ju? nawet kiedyo robi3 wyciskanie hantlem tylko na jedn1 strone na t1 slabsz1 ale nie bardzo mu pomog3o ale no niewiem niech awiczy dakej bedzie dobrze co nie
 Wysłana - 02-29-2004, 17:21
maxeneq
Senior Member

To normalne ze w kulturystyce nie jedna strona jest wieksza nieraz od drugiej
 Wysłana - 02-29-2004, 21:33
Hades
Gość

Ja tam mam, prawy miesien klatki piersiowej jest wiekszy od lewego, hehe i nie wiem dlaczego. S3ysza3em, ?e jak sie opi na jednej stronie przez ca3e ?ycie to mo?e to miea cos wspólnego ale nie jestem wtajemniczony w tym temacie....
 Wysłana - 03-02-2004, 15:48
jobel
Senior Member

ale ja wiem ?e tak jest tylko tu u niego chamsko widaa
 Wysłana - 03-02-2004, 19:13
conan barbarian
Senior Member

Wiesz jak mowil marjio, nikt nie jest idealny jak np. masz chociaz 0.5 cm roznicy w bicu to powinienes sie cieszyc bo to jest malo i nie ma sie czym przeimowac nikt nie jest w 100% symetryczny, ja tez caly czas szukam u siebie wad ale nie mam zamiaru nadrabiac jednej strony najwazniejsza jest technika i sam trening z czasem mozliwe ze sie poprawi, a sam trenowanie jedenj czesci spowoduje tylko przetrenowaniei dlatego odradzam.........jak chamsko??nie rozumie to co koles ma 5cm roznicy???? :?: :mrgreen:
 Wysłana - 03-02-2004, 19:16
maxeneq
Senior Member

hehe 5 cm no no to by bylo dosyc duzo ale az tyle chyba nie pwonien mniec

Szybka odpowiedź

« CO Robic??! | Dieta »
Skocz do Forum