prawo jazdy na motor od ilu lat?

Wysłana - 04-23-2009, 15:54
Vicior
Gość

Hej wiecie może od ilu lat można robić prawo jazdy na motor? mam 16 lat i chcialbym za niedługo takie prawko zrobic. wiem ze kumpel robil prawo jazdy samochodowe kiedy mial 17 lat wiec może ja moge już mieć prawo jazdy na motor? Cały czas ćwiczę jazdę i mógłbym już spokojnie zdawać prawo jazdy. Pozdro

Wysłana - 04-23-2009, 20:41
Acerek
Gość

Nie no na prawo jazdy na motor się normalnie czeka tyle co na prawo jazdy do samochodu. Czyli musisz mieć skończone 18 lat. Chyba że chciałbyś jeździć na motorach do 50 cm3 pojemności wtedy spokojnie możesz sobie wyrobić kartę motorowerową.
 Wysłana - 08-31-2009, 19:23
Niezarejestrowany
Gość

zeby Cie nie wkurzyc napisze Ci ze jeszcze musisz troche poczekać :D a mianowicie do 24 roku zycia :D
http://www.wprost.pl/ar/125713/Prawo...od-24-lat/?K=1
Ale
słyszałem ze jak cie złapią bez prawka na A (ale jak masz kat.B) to mandat 300zł.. i jeszcze słyszałem ze jak masz 2 lata kat. to mozesz zrobić na moto prawo. Ale tego 2 nie jestem pewien :D
 Wysłana - 11-01-2009, 14:46
Niezarejestrowany
Gość

żal to zjebusy ci co to ustalili życze im żeby w nich meteoryt pierdolnął
 Wysłana - 11-01-2009, 14:50
Niezarejestrowany
Gość

niedługo to motorower będzie od 16 lat
 Wysłana - 11-02-2009, 19:37
4Fun_Mega_:D
Senior Member

wiecie czego od 24 roku życia prawko na motor jest? Bo jesteście młodzi brak wam talentu brak wam wyczucia.... BRAK REFLEKSU !
I SIĘ ZABIJACIE bo się chwalicie kurwa że macie motor i 200 koni chuj dobrze że zrobili od 24 roku życia! przynajmniej nie będzie tyle wypadków przez 18 latki!
 Wysłana - 11-14-2009, 00:34
motocyklowa panna
Gość

Za to wypadki będą stwarzane przez starszych motocyklistów, lub młodzi będą jeździć bez prawka i nic się nie zmieni... Niestety żeby nauczyć się refleksu, wyobraźni etc. trzeba pierw nabrać doświadczenia... Jak dla mnie pomysł beznadziejny... jedynie zmieni statystyki...

Pozdrawiam
 Wysłana - 04-01-2010, 21:44
TŁOCZEK
Gość

Kurwa
kurwa.....
Młodych wariatów zajebać sztachetą a jak nie to dać motorower i huj .......
 Wysłana - 04-03-2010, 19:01
Niezarejestrowany
Gość

no tak ale młodzi na czym mają się uczyć jeździć ? na komarkach???? uważam że i dobrze i źle zrobili... powinni to jakoś podzielić na wiek pojemność. taka jest prawda że daj młodemu litra to śmierć gwarantowana. daj 600 to i tak śmierć... ale ... jak się ginie to niewiadomo gdzie i jak;) jak się spręży to i na rowerze idzie sie zabić i przykrość jest wielu ludziom.... to zależy od głowy i od zdrowego rozsądku..
 Wysłana - 04-22-2010, 11:27
Niezarejestrowany
Gość

Co za idioci to wymyślili.......... Od młodych lat czekałem żeby robić prawko na motor, teraz mam 20 lat i żałuje że jeszcze nie zrobiłem póki to weszło a z takim gównem wyjechali że mała bania.
Tak jak wyżej to zmieni jedynie statystyki, bo charakteru człowieka nie da się zmienić wydłużając czas czekania na zrobienie prawka. Taki 24-latek np. wsiądzie na motor i pierdolnie w pierwszy dzień w drzewo i jaki sens ma ta zmiana? BEZNADZIEJA przecież wariatów 18-letnich do tych 18-laktów co spokojnie by jeździli bo mają wyobraźnie spokojnie można szacować na 50%-50% WIĘC POWIEDZCIE MI CZEMU ONI SKAZUJĄ NIESŁUSZNIE TYCH DRUGICH NA KOLEJNE 6 LAT CZEKANIA... tyle z mojej strony mógłbym się bardziej rozpisać ale nie warto... pozdro dla wszystkich wielbicieli dwóch kółek

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum