Praca w straży pożarnej

Wysłana - 05-14-2009, 19:53
Alan
Gość

Siema! Mam 16 lat i pasjonuje mnie wszystko co jest związane ze strażą pożarną. Chciałem się dowiedzieć jak można dostać się do pracy w straży pożarnej? A dokłądniej czy trzeba pr\zechodzić jakieś specjalne kursy i szkolenia, a jeśli tak to jaK długo takie coś trwa i czy jest płatne? Bardzo mi zależy w przyszłości na pracy w straży pożarnej dlatego chciałbym już teraz mieć jakąś wiedze.

Wysłana - 11-03-2009, 09:27
duch
Gość

to fsjnie ze masz taka pasje, podobnie jak ja tylko jestem troche starszy i pewne zeczy mam za soba a zeby zostac strazakiem to najlepiej wejc sobie na strone komendy głównej PSP w warszawie i tam jest zakladka praca w strazy.
ja moge tylko powiedziec ze sposobow aby zostac strazakiem jest kilka a dokladnie 2 poprzez slozbe kandydacka w szkolach PSP (Warszawa, Poznań, Częstochowa i Kraków), albo udział w naborze ogloszonym przez jednostkę PSP, o naborze trzeba sie dowiadywac w danej komendzie PSP albo w internecie na stronach komend. Zostac strazakiem nie dla wszystkich jest proste ale próbowac trzeba powodzenia.
 Wysłana - 04-21-2010, 11:45
takom
Gość

Czy kończąc szkołę wyższą, będę miał szanse na dostanie się do straży pożarnej ? ubiegałem się już o posadę wcześniej ale niestety się nie dostałem. Jak wam się wydaje ?

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum