Witam mam prożbe potrzebował bym przetłumaczyć tekst:
Moim bohaterem jest Geralt jest postacią fikcyjną i superbohater cyklu książek Andrzeja Sapkowskiego. Pochodził z Rivii z Kaer Morhen. Była to wiedźmińska twierdza. Był wiedźminem, nazywany zazwyczaj Rzeźnikiem z Blaviken lub Białym Wilkiem.
Przeszedł on wiele magicznych prób w latach młodzieńczych kiedy był szkolony na wiedźmina m.in. Próbę Traw, aby móc pić specyficzne eliksiry. Wiedźmin zajmował się zabijaniem stworów za pieniądze.
Dzięki tym próbom zmienił mu się kolor włosów na białe.
„Nieznajomy nie był stary, ale włosy miał zupełnie białe.”
Zawsze miał ze sobą medalion, co było odznaką jego wiedźmińskiego fachu. Przestrzegał on przed działaniem magii i stworach lub zagrożeniu informując poprzez drganie. Na medalionie wyobrażony był łeb wilka z wyszczerzonymi kłami. Nosił ze sobą dwa miecze, dlatego że niektóre potwory można zabić wyłącznie srebrnym, a niektóre tylko tym z żelaza. Geralt miał wiele zalet, ale miał też wady których było bardzo mało.
Największą jego wadą która występuje u większości osób płci męskiej była łatwowierność w stosunku do kobiet. Czasem bywał też okrutny w swoim fachu. Największą zaletą Geralta było rozróżnianie dobra od zła. Był on też świetnie wysportowany, świetnie walczył oraz w każdej walce posługiwał się nie tylko bronią, ale też umysłem co świadczyło o jego inteligencji. Wiedźmini uderzali z szybkością i siłą pioruna. Niczego on nie zaniedbywał przed walką pytając o wszystkie szczegóły tego potwora, którego miał zabić oraz był systematyczny wiedząc, że jego „ofiarę” można zapić tylko na parę sposobów. Geralt zabijał tylko w ostateczności, wtedy kiedy nie było innego wyjścia i nie można było potwora odczarować.
Według mnie wiedźmin jest sympatycznym bohaterem który przeżywa wiele fascynujących przygód. Chciałbym być taki jak on, ponieważ Geralt był bardzo wysportowany, świetnie władał mieczem oraz co najważniejsze umiał rozpoznać dobro od zła, jednak nie podoba mi się to, iż wiedźmin był w niektórych momentach bardzo okrutny. Ten bohater dzięki swojej oryginalności oraz nienaturalnych umiejętności na zawsze pozostanie w mojej pamięci.