pomocy bo nie mam pojecia kogo pos3uchac;(((

Wysłana - 11-22-2004, 02:05
darecky20sk-ce
Member

wiec tak cwicze juz troche..ale nie mam pojecia czy np robienie klatki 2 razy w tygodniu sprawi ze bedzie ona szybciej ros3a??kiedys kumpel mi powiedzia3 ze jak bede robi3 2 razy w tygodniu to bedzie mi szybciej ros3a..inny kumpel powiedzia3 ze kazda partie miesni mozna cwiczyc tylko raz w tygodniu!!bo przez nastepne 7 dni regeneruja sie one...kto ma racje??zalezy mi tez na tym zeby miec DUUZZZAAA 3ape :D i czy np dla lepszego efektu powinienem cwiczyc na bicepsa 2 razy w tygodniu?? :lol:

Wysłana - 11-22-2004, 10:00
r3druM
Senior Member

Na pewno nie. Ka?d± partie mie¶ni awicz tylko raz w tygodniu oprócz brzucha i przedramion. A obwód 3apy tak na prawde w wiekszo¶ci zalezy od rozmiaru tricepsa, nie bicepsa. Nie katuj sie jak wiekszo¶a pocz±tkuj±cych, którzy chc± miea wielkie bicepsy i klatke!! U3ó? sobie plan z g3ow± i sumiennie go wykonywuj, a na pewno bedziesz mia3 du?e efekty. Nie zapomnij tak?e o diecie i odpowiedniej regeneracji. Pamietaj!!- mie¶nie rosn± nie od awiczen ale od regeneracji po awiczeniach! Pozdro :]
 Wysłana - 11-22-2004, 10:03
tMQ
Senior Member

wiesz jak wyglada duza lapa przy malych barkach klatce plecach ? nieciekawie.

ja nie malem porblemow z budownaiem ranmion, ale za to plecy i barki to prawdziwa masakra :( jestem asymetryczny i nieproporcjionalny ;)

jak trenowac to wszyskie grupy. as zpodiweszone posty z planami treningowymi

Wysłana - 11-22-2004, 10:45
grabbi
Senior Member

darecky ile awiczysz :?: bo awicze ju? troche nic nie mówi
generalnie nikt Ci nie zabroni awiczya dwa razy w tygodniu ale wszystkich grup (tMQ ju? napis±3 Ci o tym) a nie tylko jednej czy dwóch :idea:
tMQ napisa3:
Cytat:
wiesz jak wyglada duza lapa przy malych barkach klatce plecach ? nieciekawie.
no w3a¶nie chodzi o to, ?eby to w ca3o¶ci jako¶ wszystko wygl±da3o :wink:
je?eli sie zdecydujesz na trening ka?dej partii 2x w tygodniu to musisz naprawde sie przy3o?ya do diety, regeneracji i supli inaczej w±tpie czy co¶ z tego bedzie :rozpacz:
co do 7 dni regeneracji :zdziwko: : mie¶nie regeneruj± sie szybciej ni? 7 dni
 Wysłana - 11-22-2004, 10:56
lee
Senior Member

mo?esz awiczya co 5 dni klatke - wtedy wyjdzie 2 razy w tygodniu
 Wysłana - 11-22-2004, 13:02
darecky20sk-ce
Member

cwicze niby od roku ale z przerwami...najwiecej cwiczy3em przed wakacjami a w wakacje znow przerwa..no i teraz zacza3em niedawno znow..tzn wiecie..w3asnie chcia3em cwiczyc kazda partie tylko raz ale bicepsa 2 razy..widze ze by3em w bledzie DZIEKI!! ale do tej pory klatke robi3em 2 razy w tygodniu :lol: czyli mam teraz robic wszystko raz dziennie tak?ok...a i jeszcze co do tej wielkiej 3apy a ma3ej \"reszty\"..w3asnie o to chodzi ze reszte mam srednia..a w 3apie mam moze z 33cm..moim zdaniem to bardzo ma3o!!a zeby przyros3a o pare cm trzeba chyba duzooo cwiczyc nie??w3asnie ile mam cwiczyc zeby z 33cm zrobi3o mi sie np 38??wiem ze reszte zrobie tak ze nie bedzie sie nic wyroznia3o nienaturalnie.. :]
 Wysłana - 11-22-2004, 13:10
grabbi
Senior Member

Cytat:
cwicze niby od roku ale z przerwami...najwiecej cwiczy3em przed wakacjami a w wakacje znow przerwa..no i teraz zacza3em niedawno znow..
mo?esz konkretnie napisaa ile awiczysz bez przerw teraz :?:
piszesz, ?e w wakacje mia3e¶ przerwe wiec awiczysz dopiero jakie¶ 1-2 miesi±ce, powiniene¶ awiczya na obwodzie jeszcze przez co najmniej 2-3 miesi±ce, potem sie zabierz za trening dzielony
 Wysłana - 11-22-2004, 13:14
darecky20sk-ce
Member

teraz cwicze od ok miesiaca moze..

na owodzie??tzn??

[size=9]/Od Admin: Nie pisz post po po¶cie ! U?yj funkcji edycja !
 Wysłana - 11-22-2004, 13:32
grabbi
Senior Member

Trening obwodowy - system treningowy, polegaj±cy na natychmiastowym przechodzeniu od jednego awiczenia do nastepnego.
nie pisz postu po po¶cie-u?ywaj funkcji edytuj OK?
\"funkcja szukaj\" wpisz trening obwodowy
 Wysłana - 11-22-2004, 14:06
Gromoz
Gość

Za3o?y3e¶ ju? drugi temat dotycz±cy bicepsa :/

Co do klatki - pocz±tkuj±cy powinien awiczya klatke nie wiecej ni? raz na 5-7 dni, w zale?no¶ci od tego jak d3ugo ma zakwasy.

2 razy w tygodniu, czyli 2 x na 7 dni awicz± tylko profesjonali¶ci typu Ronnie Coleman. Ale on ma co awiczya :mrgreen:

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum