pomoc w skompletowaniu programu

Wysłana - 07-12-2007, 14:08
kziel1
Junior Member

1. jak powinien wygladac trening martwego ciagu podczas robienia treningu niemieckich ciezarowcow na wyciskanie i przysiad? taki przykladowy trening
2. to samo jak 1. tylko że biceps i triceps (jesli wogole ma byc)

wiele osob zna ten program na martwy ze strony animala a mam kilka pytan

3. w ta 5tygodniowa czesc z stiff-leg deadlift bede chcial zrobic wyciskanie metoda ekscentryczna (aktywne opuszczanie). trening wyciskania wygladalby tak (ktos mi taki trening napisal):
Wyciskanie leżąc 50/8 60/6 70/3 80/3 90/2,2,2
AKTYWNE OPUSZCZANIE 110/3x3
Pompki na poręczach 3x5
jak powinien wtedy wygladac trening tricepsa (i czy w dzien wyciskania)?

4. to samo co w 3. tylko tyczy sie przykladowego dnia na przysiady (full osprzet, ale bez wypychania nogami bo mi sie nie chce tyle kg nosic przez silownie do maszyny )

5. w czasie juz tego zasadniczego martwego ciagu (10tygodniowy) jak ma wygladac przykladowy trening przysiadow i wyciskania(z tricepsem)?

chyba wystarczajaco jasno i konkretnie zadane pytania...

Wysłana - 07-28-2007, 21:56
Raptor
Gość

Cytat:
1. jak powinien wygladac trening martwego ciagu podczas robienia treningu niemieckich ciezarowcow na wyciskanie i przysiad? taki przykladowy trening

1........73% ...............10 .........5
2 .......78% ...............10 .........4
3 .......82% ...............10 .........3
4 .......78% ...............10 .........5
5 .......82% ...............10 .........4
6 .......87% ...............10 .........3
7 .......82% ...............10 .........5
8 .......87% ...............10 .........4
9 .......92% ...............10 .........3

Wyciskanie sztangi na ławce poziomej Charlesa Poliguina
Metoda tego niemieckiego trenera obejmuje tylko jedno ćwiczenie , jest nim oczywiscie wyciskanie sztangi na ławce poziomej .Ćwiczenie to wykonujemy na każdym treningu przez okres około 6 tygodni , a trenujemy co 3-6 dni .Przerwy między seriami ograniczamy do 1 minuty. W przypadku, gdy była to zbyt krótka przerwa, można ją przedłuzyć maksimum do 1,5 minuty.Po zakończeniu treningu ta metodą należy przejsć na inną.

Jak widac jest to trening specjalnie na poprawienie WL, ale nie widze przeszkod zeby robic ta rozpiske przy DL, SQ, ale moim zdaniem w taki sposb to mozna sie tylko zajechac tylko po co?? Sa lepsze treningi niz ten. Nie odpowiada mi ta intesywnosc.

Cytat:
wiele osob zna ten program na martwy ze strony animala a mam kilka pytan
mozesz mnie oswiecic...

Cytat:
2. to samo jak 1. tylko że biceps i triceps (jesli wogole ma byc)
ale sie pytam po co??? Sile bicepsa i tricepsa mozna latwo w inny sposob wyrobic sile tych partii miesnioych

Cytat:
3. w ta 5tygodniowa czesc z stiff-leg deadlift bede chcial zrobic wyciskanie metoda ekscentryczna (aktywne opuszczanie). trening wyciskania wygladalby tak (ktos mi taki trening napisal):
Wyciskanie leżąc 50/8 60/6 70/3 80/3 90/2,2,2
AKTYWNE OPUSZCZANIE 110/3x3
Pompki na poręczach 3x5
jak powinien wtedy wygladac trening tricepsa (i czy w dzien wyciskania)?
Najlepiej po treningu klaty. Cos malo precyzyjny ten trening, a gdzie reszta?? Chyba nie bedziesz robic co tydzien to samo??

pytania nr 4,5 sa dla mnie nie zrozumiale

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum