Polityka na Topie

Wysłana - 11-11-2005, 19:00
NiCk
Senior Member

No więc troche na tym forum musi być trochę o polityce, choć w Polsce jest to temat dość kontrowersyjny, gdyż osoby które rządzą Państwem robią sobie niezłe jaja z kraju i ludzi. obiecują już od kilku kadencji Państwo idealne, rozwijające się itd...dużo by tu wymieniać, lecz jak się okazuje po kilku miesiącach nie widać nawet szkicu ich pracy i jest coraz gorzej...Nie pojadę po nazwiskach ale Minister Infrastruktury obiecywał bardzo dużo kilometrów autostrad, co z tego wyszło, chyba widać, tzn. nie widać właśnie i tu jest cały problem...Dużo jest takich przypadków i się tak zastanawiam czy ktoś w Polsce wierzy w obietnice najwazniejszych w tym Państwie... Obecny Premier też dużo obiecuje, wręcz gruszki na wierzbie i jestem w 99,9 % przekonany że tego nie spełni, ostatnio był plan budowy autostrad, wszystko bardzo ładnie, pięknie, tylko jest jedna wada, data ukończenia tego planu wypada w roku 2039... :? Chyba tym fajnym akcentem zakończę ten temat i prosiłbym o jakieś oceny, typy i ciekawe obietnice politków bo rozbawiają one do łez. :)

Wysłana - 11-11-2005, 20:32
Bolcok3
Senior Member

no ja slyszalem o obnizce cen paliwa a jak narazie to jest coraz drozsze wiec chyba bardziej oplaca sie jezdzic rowerem heh szkoda gadac
 Wysłana - 11-11-2005, 20:37
SpragnionyRzezby
Senior Member

Ja moze nie mam zbyt duzo do powiedzenia o polityce ze wzgledu na wiek, ale zacytuje tu troche z rozmow moich starszych, ktorzy sie tym wyraznie interesuja.

Otoz, jak dlugo ludzie dadza sie omamiac gruszkami na wierzbie. Jezeli ktos obiecuje cos co i tak jest wrecz niemozliwe to przeciez nie moze to byc prawda. Nalezy odroznic tych co obiecuja malo ale sa w stanie zrobic od tych co obiecjuja wszystko a daja nic.

Teraz panstwo jest w rekach Kaczynskich i ich gabinetu. Co z tego wyjdzie nie wiadomo, ale tyle rzeczy ile miala miec Warszawa a ile juz stracila... nie wrozy to dobrze ojczyznie.

Spojrzcie na twarz premiera... mowi sama za siebie.
 Wysłana - 11-11-2005, 20:40
NiCk
Senior Member

hehehehehehe Pozdrów rodziców, ale najbardziej mi się podoba ten tekst na końcu:

Cytat:
Spojrzcie na twarz premiera... mowi sama za siebie.
Genialne :)
 Wysłana - 11-11-2005, 21:05
Roman_Giertych
Senior Member

panowie jestescie u progu IV RP troche szacunku tyle bylo obietnic wyborczych zobaczymy co sie zmieni jesli nic biore sprawy w swoje rece ...
 Wysłana - 11-11-2005, 21:49
Beny.rac
Senior Member

Heheheh dobre hasełko ;)

A ja mam takie zdanie ze na razie nie ma co oceniac do oceniania mozemy sie przygotowac za rok lub dwa czy sie cos zmieniło czy nie :D

Wiem jedno gozej chyba juz nie moze byc :cry:

Chodzi mi tu ogolnie o POlske :badgrin:
 Wysłana - 11-11-2005, 21:54
NiCk
Senior Member

No zobaczymy jak wypadną nowi wybrani, ale zgadzam się z Beny.rac , gorzej być nie może, więc chyba...hmm...będzie tylko lepiej ? hym...trudno trochę w to uwierzyć, no ale czas najwyższy nie rżnąć głupa w Sejmie :)
 Wysłana - 11-11-2005, 21:54
Bolcok3
Senior Member

oj niewiem czy gorzej byc niemoze jak narazie to widac ze jest coraz gorzej wszystko drozeje a pracy jak niebylo tak niema
 Wysłana - 11-11-2005, 21:58
NiCk
Senior Member

W sumie też prawda Bolcok3, ale z drugiej strony, było już tyle afer, tyle pomysłów niezrealizowanych, że już na prawdę ciężko jest wpaść na kolejny durny pomysł :)
 Wysłana - 11-11-2005, 22:07
Beny.rac
Senior Member

Heheeh miałem to na mysli

POlska teraz słynie z tego ze ma niezły burdel w Sejmie :lol: :lol:

CZas pokaze jak bedzie ;)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum