początki sa trudne :)

Wysłana - 02-14-2006, 22:30
Cahir
Junior Member

No to kolej na mnie :) Teraz napisze ile mi do głowy przychodzi, a reszte moze jutro :) ZAtem mam 20 lat, cwiczyłem kilka lat temu przez jakis czas i miałem nawet dobre osiągi(jak na mnie) siłowe, ale niestety potem przez 2 lata nie cwiczyłem i wszystko poszlo sie rypac :/ Problem jest nastepujacy...tak naprawde nigdy nie cwiczyłem, nie mam super klaty, rece jak patyki, nogi tez, brzuch z dośc sporą wartewką tłuszczyku :P o plecach to ja nwet nie spomne :) zdjęc nie zamieszcze z racji dbania o was :)
TO co kiedys cwiczyłem to bylo wogóle nie przemyslane, cwiczyłem prawie co dzień, dawałem z siebie max....tylko ze nie było rzeźby, owszem siła przybyła i to spora ale mi zalezało na rzeżbie. Teraz to juz jest kich zupełna. Postaowielm cos ze soba zrobic...jednak najgorsze jest to ze bedzie ciezko bo ja juz wogóle nei mam siły. Robie max 70 brzuszków na raz, ledwo 20 pompek na raz(kiedys robiłem 100 - ah te stare dobre czasy :/) i wogóle wszystko to jest jedno wielkie G :/ Prosze was o pomoc, jak ćwiczyc najlepiej. Skupic sie teraz na masie a potem na rzeźbie czy moze juz teraz odrazu rzeźbic ciało?? Jak czesto ćwiczyć, szczerze mówiac zalezy mi na dośc szybkim efekcie bo znam siebie i wiem ze bez efektu sie sysbko zniechece :/ Do tego najwazniejsze pytanie jak ćwiczyc miesnie brzucha zeby były ładnie wyrzeźbione i zeby pozbyc sie tego tluszczyku?? Wogóle jak cwiczyc brzuch...sluszałem o wielu sposobach i juz zgłupiałem :/ aha wiem ze od jednego sposobu....jak zaczepiłem sobie zgiete nogi o me łoże i przyciagałem łokcie do nich znaczy do nóg to mnie kregoslup bolał :/ A i najwazniejsze nie chodze na siłke(nie mam czasu). Ćwicze w domu..moje jedyne rpzyrzady to 2 hantle(z krazkami do 7 kg), sprezyna, drążek w framudze i inwencja twórcza ktróa pozwala mi wymyslac cwiczenia :)

Bardzo prosze o pomoc :)
Ale sie rozpisałem :)

Wysłana - 02-14-2006, 22:35
lee
Senior Member

jak nie chce ci sie trenowac, to tego nie rób - po co robic cos wbrew sobie ?

szybko nie bedzie

zeby rzebic trzeba miec co, a ty jestes chudy, wiec rzebiac bedziesz jeszcze chudszy, zrzucisz fat i zostanie skóra i kosci

masz słaby sprzet, a praktycznie to go nie masz
bedzie trudno, ale koledzy pomogą ;)
 Wysłana - 02-14-2006, 22:51
Cahir
Junior Member

niechodzi o to że niechce. Ja chce cwiczyc...tylko mam slomiany zapał ale jak sie zapre to pójdzie :) wiem ze nie mam sprzetu...ale kiedys ludzie tez nie mieli a ćwiczyli. Pisze do was o rade jak do specjalistów bo się nie znam :)
Z twojego postu wnioskuje ze najpierw musze nabrac masy, ok. Ale jak to zrobic,z nacyz jakie cwiczyc ??
 Wysłana - 02-15-2006, 06:29
NiCk
Senior Member

Jeszcze jesteś tak chudy jak opisujesz to konieczna jest dieta wysoko-białkowa, która znajdziesz w tematach w \"podwieszonych\" w dziale \"Odżywianie...\". To jest podstawa... Gorzej będzie z treningiem, jeżeli nie chodzisz na siłownie, najlepiej jakbyś znalazł 3x w tygodniu po 1,5 h na siłownie to było by EXTRA :) Jeżeli masz tylko hantle to możesz robić biceps + triceps + rozpiętki (o ile masz coś w stylu ławeczki) + barki. Troche ćwiczeń można robić tymi hantlami. (wykonywanie tych ćwiczeń masz w podwieszonych, w atlasie ćwiczeń).

Powodzenia :)
 Wysłana - 02-15-2006, 07:41
mumin57
Senior Member

dokładnie tak jak napisali wyżej to napewno pomyśl nad dietką to podstawa!! poszukaj w atlasie cwiczen jakie cw. są na poszczegulne partie hantlami (dość troche nawet tego jest) no i masuj masuj bo narazie nie ma z czego rzeżbić
 Wysłana - 02-15-2006, 08:29
brugi
Senior Member

Najlepiej by było jakbyś dokupił sobie jeszcze sztange i ławke to można juz porządnie ćwiczyc.Na brzuch to wiadomo 6 Weidera, potem pompki no i zabawa z hantlami.Na forum juz jest rozpisany trening w domu wez poszukaj co do rzezbienia to juz Lee powiedział.
 Wysłana - 02-15-2006, 09:51
Cahir
Junior Member

FAjnie dzieki za pomoc:) poszukam. A na siłek nie to ze niechce chodzic ale czas mi nie pozwala, studiuje i mam tak napiety plan ze jedynie w domu moge ćwiczyc :(
 Wysłana - 02-15-2006, 10:50
voldemort
Senior Member

To jeśli ty tak nie masz czasu to nie wiem czy coś z tego będzie, ale najważniejsze to zastanów się czy twoją przyczyną braku czasu nie jast lenistwo?

Mój kumpel studiuje , pracuje i jakoś ma 2 godziny czasu 3 razy w tygodniu na siłke.

Dla chcącego nic trudnego. :!:

Ale narazie nie kupuj sprzętu , trenuj tym co masz i sprawdz czy ci sie to nie znudzi bo pewnie tak, i po co kase wydawać .

Trening musi ci sprawiać w pewnym sensie przyjemność bo inaczej nic z tego.
:D
Pozdrawiam.
 Wysłana - 02-15-2006, 15:20
r3druM
Senior Member

Cahir jeśli masz czas na ćwiczenia w domu, to równie dobrze możesz isc na siłownie. Jeśli na prawde nie możesz to dokup sobie sprzęt. Pamiętaj..mięcho wolno rośnie, ja też półtora toku temu byłem suchy....i nadal jestem ale mniej :] lols . Trzymaj się i oby mięcho ci rosło
P.S pozdro dla fana wiedźmina...nilfgaardczyku :P
 Wysłana - 02-15-2006, 17:39
Cahir
Junior Member

Z siłką to jest tak że tez mi kasy brakuje troche na co miesieczny wydatek :/ a w domku to tam zawsze z godzinke dwie wygosopdaruje :) Raczej jak sie zapre to pójdzie, juz kiedys tak miałem, tylko potem chrowałem duzo i jakos nie miałme syly zeby ćwiczyc, a potem to forma leciała na łeb na szyje. No dobra zobaczymy co z tgo wyjdzie :)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum