Odżywki

Wysłana - 04-30-2007, 07:32
Ruby
Junior Member

Mam pytanie czy kreatynę lub inne odżywki można brać bez diety i czy byłyby efekty. Jaką odżywkę polecacie na początek (jakaś dobra i tania [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":D\" border=\"0\" alt=\"biggrin.gif\" /]) i nie wiem czemu jak mówię mamie o kreatynie to myśli ona o tym jakby to były jakieś sterydy albo coś innego podajcie jakieś argumenty za [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/biggrin.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":D\" border=\"0\" alt=\"biggrin.gif\" /] z góry dzięki

Wysłana - 04-30-2007, 07:48
boro111
Member

A więc supli bez diety niewarto brać ponieważ to jest marnowanie kasy bo efekty bez diety będą bardzo marne i możesz się przez to zniechęcić.
I z tego co masz napisane w profilu to masz 15 lat a więc nie dlaciebie narazie kreatyna bo jesteś zamłody.

Możesz kupic sobie jakiegoś gainerka oraz BCAA i glutke [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] i jak mówisz że niamasz diety wcale to jeszcze białeczko [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/cool.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\"B)\" border=\"0\" alt=\"cool.gif\" /]

Wysłana - 04-30-2007, 07:52
darioman
Senior Member

Bez diety odżywki nic ci nie dadzą. To musisz sobie na samym poszątku uświadomić, że najpierw dieta, a dopiero potem suple.
Odzywka dobra i tania na początek? te 2 pierwsze rzeczy trochę się wykluczają, no ale jak już ułożysz sobie dietę, to na początek, wedle braków w diecie dokup białko lub gainera.
A co do argumentów za...myśle, że co byś nie powiedział ona i tak najpierw będzie miała jakies przeciwwskazania. Ale tym się zacznij martwić najszybciej za rok, teraz ćwicz bez niczego- to nie jest potrzebne w twoim wieku, i z twoim ( jak przypuszczam) stażem [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] ile już ćwiczysz??
 Wysłana - 04-30-2007, 14:05
Qubuś
Senior Member

Sranie w banie - oczywiscie, ze odzywki i suplementy dadzą coś bez diety! Tyle ze w stosunku dieta + suple lub same suple poprostu znacznie lepiej wychodzimy trzymając sie diety!
 Wysłana - 04-30-2007, 18:06
ŁukasKarkola
Senior Member

mówi się żę dieta to podstawa, ale tak naprawde dieta to za mało
 Wysłana - 04-30-2007, 19:07
waser
Junior Member

Jaki związek między jednym a drugim? Najpierw dieta, później suple; nie na odwrót.
 Wysłana - 04-30-2007, 20:30
Qubuś
Senior Member

a co do tego z Twoja mama myśli, ze kratyna to steryd - to nie przejmuj się - ludzie boją się tego czego nie znają, a starszym ludziom nie wytłumaczysz, bo oni są przeciez starsi i wiedza lepiej :/
 Wysłana - 04-30-2007, 21:38
darioman
Senior Member

[!--quoteo--][div class=\'quotetop\']QUOTE[/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--] Najpierw dieta, później suple; nie na odwrót.[/quote]
O to właśnie chodzi [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] a co do kreatyny to nie ma się co chłopak jeszcze martwić bo póki co i tak za wcześnie żeby ją brac [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]
 Wysłana - 04-30-2007, 22:01
Qubuś
Senior Member

W sumie w moij przygodzi z kulturystyką popełniłem za młodziana bardzo wiele błęów i np. pierwsza kreatyna w wieku 15 lat tez byłą wielkim błędem który gdybym mogł napewno bym cofnął...
 Wysłana - 04-30-2007, 22:15
darioman
Senior Member

[!--quoteo--][div class=\'quotetop\']QUOTE[/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--]W sumie w moij przygodzi z kulturystyką popełniłem za młodziana bardzo wiele błęów i np. pierwsza kreatyna w wieku 15 lat tez byłą wielkim błędem który gdybym mogł napewno bym cofnął...[/quote]
Niestety, ale miałem to samo.. i nawet nie wiedziałem wtedy nic o dobrym treningu a już to ćpać zacząłem.. ech [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/sad.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":(\" border=\"0\" alt=\"sad.gif\" /]

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum