odstąpienie od zakupu na allegro

Wysłana - 03-19-2010, 08:14
Reasi
Gość

Wczoraj kupiłem na allegro odtwarzacz mp3 za 400 zł i teraz chciałbym jakoś odstąpić od zakupu tego produktu. czy mam do tego prawo ? A może jak nie zapłacę za produkt to będę miał problemy związane z obsługą allegro ? jak to faktycznie jest ? czekam na informacje.

Wysłana - 03-19-2010, 10:45
Chipek9
Senior Member

Kwestia dogadania sie ze sprzedawcą, jak miał dużo produktów na sprzedaż i ty kupiłeś tylko jeden z nich to raczej powinien się zgodzić na odstąpienie od zakupu, gorzej jak tylko aukcja była tworzona dla Ciebie
 Wysłana - 03-19-2010, 11:41
fatek23
Senior Member

Przedzwoń do sprzedawcy i powiedz mu jak wygląda Twoja sytuacja, że chcesz z tego zrezygnować i będziesz miał po problemie
 Wysłana - 03-19-2010, 21:36
numkson
Senior Member

też bym na Twoim miejscu przedzwonił do sprzedawcy i najlepsze rozwiązanie to sobie z nim pogadać

Wysłana - 03-22-2010, 10:24
Reasi
Gość

rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że nie ma takiej możliwości i że teraz trzeba już kupić przedmiot. O co chodzi czy nie mam żadnego prawa do zwrotu ?
 Wysłana - 04-02-2010, 10:24
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Reasi Zobacz post
rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że nie ma takiej możliwości i że teraz trzeba już kupić przedmiot. O co chodzi czy nie mam żadnego prawa do zwrotu ?
Proponuję przeczytać uważnie regulamin allegro, może uda Ci się coś znaleźć.
Poza tym jeśli kupiłeś na aukcji "kup teraz" i od przedsiębiorcy masz prawo zwrotu towaru w przeciągu 10 dni.
(Poszukaj w internecie informacji na temat zakupów poza lokalem przedsiębiorstwa - czyli na odległość. Przeczytaj ustawę O ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny”. )

Natomiast jeśli licytowałeś na aukcji nie masz takiej możliwości. Możliwość rezygnacji zależy tu od woli sprzedającego.

Niestety nie mam czasu więcej pisać na ten temat ale warto zajrzeć do kodeksu cywilnego i poczytać o jednostronnym odstąpieniu od umowy. NA pewno znajdziesz więcej w sieci.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum