Ocencie moj± strategie...

Wysłana - 07-05-2004, 09:59
Hmmm
Junior Member

No wiec tak... mam 15 lat. Awicze od grudnia ubieg3ego roku, niestety mia3em przerwe 3 miesi1ce (problemy ze zdrowiem). Gdy zaczyna3em by3em chud1 szczap1 teraz te? jestem, ale wa?y3em 50 kg teraz po zastosowaniu diety weglowodanowej wa?e ju? 61 kg. Do góry podskoczy3a równie? moja si3a.

Nie awicze klasycznie, tzn: nie awicze tych partii cia3a które nie s1 mi potrzebne do osi1gniecia celu. G3ównie awicze do boksu, streetfightu itp..
Najwiecej czasu poowiecam na trening ramion (biceps, triceps, przedramie) brzucha oraz nóg i pleców. Nie awicze natomiast klatki, barków, kaptórów poniewaz nie jest mi to potrzebne a na wygl1dzie mi nie zale?y...

Moim najwiekszym problemem s1 chude 3apy, g3ównie w okolicach nadgarstka, bya mo?e jest to spowodowane grubooci1 kooci, ale mo?na chyba jakoo powiekszya te partie cia3a ? Pomyola3em o jakimo suplemencie. Pomysla3em o kombinacji Mass XXL 3 kg + Glutamina. Nie proponujcie kreatyny bo na mnie nie dzia3a... :] Of koz do tego zestawu dieta (ry?, mieso, p3atki itp...)

Jeoli mo?ecie napiszcie jakio trening (mam 3awke skos i poziom, prowizorka wyci1g i oczywiocie obi1?enie, gryfy oraz dr1?ek).

Powiedzcie równie? co s1dzicie o tym zestawie od?ywek ?

Wysłana - 07-05-2004, 14:39
tMQ
Senior Member

nadgarstkow nie powiekszysz, choc z czasem od walenia moge troche spuchnac ;) musis zposwiecic duzo czasu na treinng przedramion. proponuje 1. unoszenie sztangi z tylu, 2. uginania krzywka nachwytem, 3. nakrecanie ciezarka na lince na drazek... mam nadzieje, ze wiesz jak wygladaja te cwiczenia ;)

hmmm w boxie barki nie wazne ? a jak chcesz trzymac garde prez kilknascie minut i nie oslabnac ;) po weekendzie moge pogadac z jednym boxerem od nas z miasta (dawnym kickboxerem, obecnie walczy w k1) i zapytam sie jak u niego wyglada trening...

jak cwiczyc to cale cialo! :)

a i dlaczego masz avatar jaki ja chcialem sobie zapodac ;)

Wysłana - 07-05-2004, 14:42
baymann9
Senior Member

no a w samym zadawaniu ciosów mieonie klatki tesh sa potrzebne
pozatym ka?dy boxer (nie wiem po co) ma bardzo dobrze rozwiniete mieonie pleców...
 Wysłana - 07-05-2004, 14:44
Hmmm
Junior Member

Na Avatarku to moja laska [joke :lol: ]. Z tym awiczeniem ca3ego cia3a, za bardzo sie obci1?e, na pocz1tku chcia3bym wyeliminowac s3abe strony. Czyli rece...
 Wysłana - 07-05-2004, 14:47
baymann9
Senior Member

mo?e to i ma sens
ale potem bedziesz mia3 np silne tricepsy
i jak bedziesz awiczy3 klate to bedzie problem ?eby jom wyrobia bo cie?ar bed1 sz3y na triciol
na twoim miejscu awiczy3bym wszystko
poaz tym niewiele jest 15 latków którzy ma1 ogromne 3apska 8)
 Wysłana - 07-05-2004, 14:53
Hmmm
Junior Member

Ogromne 3apska i tak, ale i niewielu których ma 15 w nadgarstku...
 Wysłana - 07-05-2004, 14:58
baymann9
Senior Member

no ale to jush ejstm sprawa na która nie mo?esz poradzia
nadgarstek to staw
wiec miesni am nie ma
a jak jest opuchniety to znaczy ze cos z nim nietak :D
wyrób sobie przedramiona
to wtdey bedzie nawet fajnie wygl1dac
3apa im wy?ej tym szersza :D
 Wysłana - 07-05-2004, 14:59
Hmmm
Junior Member

Ale jak wale kogoo i niechc1cy dostanie z nadgarstka w g3owe czy w coo, odrazu robi1 sie wielkie siniaki... troszke to wkurza.

Teraz powiedzicie coo o tym zestawie supli !
 Wysłana - 07-05-2004, 15:42
anabi
Senior Member

ja jestem niemaly mam lat 18 i w nadgarstku(przed chwial miezylem) 17, 5 cm amma
fakt mam cienkie kosci moze dlatego... ty masz 15 wiec jesczze rsoniesz nadgarstek pojdzie ci pewnie jescze kilka cm:D
a co do alvaatarka sakd go masz??
 Wysłana - 07-05-2004, 18:44
Taras
Senior Member

Cytat:
Na Avatarku to moja laska [joke :lol: ]. Z tym awiczeniem ca3ego cia3a, za bardzo sie obci1?e, na pocz1tku chcia3bym wyeliminowac s3abe strony. Czyli rece...
Jezeli na tym avatarze jest Twoja laska to chcia3em Ci powiedziec ze mam kilka filmów z nia w roli g3ównej :arrow: (Niez3a jest :) )

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum