obowiązki stażysty

Wysłana - 01-30-2010, 10:04
Bles
Gość

Nie dawno zacząłem swój pierwszy staż w urzędzie pracy no i chciałbym się dowiedzieć jakie obowiązki ma stażysta ? czy musi robić wszystko to o co go poproszą przełożeni czy np. ja tam jestem tylko po to aby się dodatkowo dokształcać ? Nie wiem gdzie mogę o tym przeczytać ?

Wysłana - 01-31-2010, 08:11
paty
Senior Member

to wszystko zależy od tego jaką rolę Ci da pracodawca, nie licz też na to że na stażu będziesz tylko robił te najprostsze rzeczy.

Wysłana - 04-15-2010, 12:40
Hnadi
Gość

dostaniesz pewnie podstawowe rzeczy do robienia, gdzie nikomu się nie bedzie chciało ich robić. W większości firm właśnie stażysta jest tak wykorzystywany. Trochę to denerwujące ale przywykniesz.
 Wysłana - 04-16-2010, 12:36
Gaga99
Gość

Stażysta nie ma jakiś wielkich obowiązków, o wszystko mozęsz się zapytać kierownika to on dokładnie wytłumaczy Ci co powinieneś robić a czego nie
 Wysłana - 04-16-2010, 16:31
Matej23
Gość

tak naprawdę to stażysta nic nie musi ;) tylko trochę pokręci się po firmie popatrzy jak pracują inni i tyle. Nie daj się wykorzystywać za bardzo
 Wysłana - 04-27-2010, 17:42
Niezarejestrowany
Gość

Ciekawa jestem co byście mówili jako pracodawcy najczęściej stażystom się mało co chce ci co sami pytają starają się zostają zatrudnieni ,lecz jeśli uważasz iż nic nie musisz ? to po co ci staż siedź w domu - ty raczej pracy nie szukasz. Znam ludzi ambitnych ich konkretnie interesowało pozyskanie umiejętności które można wykorzystać w dalszej pracy,i tym życzę powodzenia!!!!
 Wysłana - 04-28-2010, 13:37
Nimel
Gość

Tak ale mało się im chce, bo ludzi tego od nich oczekują ! nie przekazują im żadnej wiedzy tylko wymagają aby im służyli !
 Wysłana - 02-03-2011, 17:37
niezarejestrowany
Gość

Mi się chce robić!!! chodzę do kierowniczki prosząc żeby dała mi coś do pracy a ona nic nie ma wiec siedzę 4 miesiące na stażu wyparzona w ścianę i już mi psychika siada bo nie wiem co mam zrobić nie widziałam na oczy żadnego programu mojego stażu. to kto jest moim opiekunem dowiedziałam sie niedawno przypadkiem. I co robić w takiej sytuacji????

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum