nie odebranie paczki za pobraniem

Wysłana - 01-08-2010, 11:09
Klunes
Gość

Cześć
Sytuacja wygląda w taki sposób, że zamówiłem pewną rzecz ale nie mogłem jej odebrać. Najgorsze w tym było to, że była to przesyłka za pobraniem i sprzedający pewnie na tym stracił jakąś kwotę pieniędzy. Dlatego teraz się zastanawiam czy moze mi cos grozić za to że nie odebrałem tej paczki za pobraniem >

Wysłana - 01-08-2010, 12:04
Chipek9
Senior Member

Nic Ci nie grozi ale jesli byłbyś fair to zwróciłbyś te pieniądze za przesyłkę za pobranie. Przecież nie jest to wielka kwota a przesyłka nie odebrana z twojej winy tak ?
aha i pewnie negatywa dostaniesz
 Wysłana - 02-22-2010, 22:53
Niezarejestrowany
Gość

Moim zdaniem żarty są kosztowne. Powinieneś zapłacić za poniesione koszty przez sprzedawcę.
 Wysłana - 03-15-2010, 10:40
tedef9
Senior Member

Moje zdanie jest takie samo, po prost zwróć koszty przesyłki temu który Ci to przesłał. Innej opcji nie widzę tutaj. I następny razem zastanów się jak coś kupisz

Wysłana - 03-16-2010, 09:03
majkiT
Senior Member

Jak ja nie lubiłem ludzi którzy nie odbierali paczek za pobraniem, przez to zawsze miałem problemy z pieniędzmi. Bo jak się wysyła paczkę to trzeba ją odbierac !

Wysłana - 03-16-2010, 11:46
Kasia1998
Senior Member

mówicie tak jakbyście nigdy nie byli w podobnych sytuacjach, przecież pisał że nie było go w domu i nie mógł odebrać ?
 Wysłana - 03-16-2010, 13:46
arczi74
Senior Member

Kasia ale przecież każdy dostaje awizo i dodatkowo paczka czeka na niego kilka dni na poczcie, więc jak dla mnie to ściema, że nie zdążył odebrać bo mógł to zrobić później albo kto inny za niego to mógł zrobić.

Wysłana - 12-16-2010, 16:29
Niezarejestrowany
Gość

Ja mam podobnie...kupiłem coś, z zaznaczeniem odbioru tylko w dniu 15.12.2010 do dziś tj.16,12,2010 jej nie ma i wiem już z firmy kurierskiej, że MOZE będzi w piątek. Czyli 2 dni po terminie. Mogę jej nie odebrać??
 Wysłana - 02-17-2011, 15:59
Niezarejestrowany
Gość

Sprawa nie jest taka prosta zawarliście wiążącą umowę kupna sprzedaży, sprzedawca powinien skierować sprawę do sądu, a jeżeli celowe było dzialanie to grozi Ci czyn z artykułu 286 o oszustwo ja tak miałem i swybrałem drogę poprzez artykuł 286, kasy nie odzyskałem ale kupujący został ukarany i ma to w papierach.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum