Cześć
Sytuacja wygląda w taki sposób, że zamówiłem pewną rzecz ale nie mogłem jej odebrać. Najgorsze w tym było to, że była to przesyłka za pobraniem i sprzedający pewnie na tym stracił jakąś kwotę pieniędzy. Dlatego teraz się zastanawiam czy moze mi cos grozić za to że nie odebrałem tej paczki za pobraniem >
Nic Ci nie grozi ale jesli byłbyś fair to zwróciłbyś te pieniądze za przesyłkę za pobranie. Przecież nie jest to wielka kwota a przesyłka nie odebrana z twojej winy tak ?
aha i pewnie negatywa dostaniesz
Moje zdanie jest takie samo, po prost zwróć koszty przesyłki temu który Ci to przesłał. Innej opcji nie widzę tutaj. I następny razem zastanów się jak coś kupisz
Jak ja nie lubiłem ludzi którzy nie odbierali paczek za pobraniem, przez to zawsze miałem problemy z pieniędzmi. Bo jak się wysyła paczkę to trzeba ją odbierac !
Kasia ale przecież każdy dostaje awizo i dodatkowo paczka czeka na niego kilka dni na poczcie, więc jak dla mnie to ściema, że nie zdążył odebrać bo mógł to zrobić później albo kto inny za niego to mógł zrobić.
Ja mam podobnie...kupiłem coś, z zaznaczeniem odbioru tylko w dniu 15.12.2010 do dziś tj.16,12,2010 jej nie ma i wiem już z firmy kurierskiej, że MOZE będzi w piątek. Czyli 2 dni po terminie. Mogę jej nie odebrać??
Sprawa nie jest taka prosta zawarliście wiążącą umowę kupna sprzedaży, sprzedawca powinien skierować sprawę do sądu, a jeżeli celowe było dzialanie to grozi Ci czyn z artykułu 286 o oszustwo ja tak miałem i swybrałem drogę poprzez artykuł 286, kasy nie odzyskałem ale kupujący został ukarany i ma to w papierach.