Nie chce masy !! Czy nie przeginam ???

Wysłana - 12-11-2006, 00:34
dzikun
Junior Member

Witam. Mam pytanie do zawodowców. Przy wzroscie 175 cm mam wagę..95kg. Wczesniej mialem 110 kg. Teraz ostro wziolem sie za siebie. Codziennie praktycznie siłownia z tym ze zasadniczo walacze z miesniem piwnym wiec cwiczenia na ławeczce po 80 gibów w 4 serjach + w zwisie podnoszenie obu nóg wyprostowanych do wysokosci klaty tak okolo 3 seri po 30 gibów. Do tego codziennie A6W ( Aerobiczna 6 Weidera). Obrosłem w tłuszcz i teraz zalezy mi na tym zeby sie pozbyć i żeby zrobic rzezbę. Problem polega na tym zę nigdy tak naprawdę nie uprawialem kulturystyki i jestem zielony. Wiem ze przy zbyt duzej intensywnosci cwiczen mozna doprowadzic do utraty nie tylko tłuszczu ale i masy miesniowej czego bym nie chcial. Czy nie powinienem kupic jakis odrzywek żeby miesnie się nie wykonczyly? I czy nie pzreginam z tym treningiem. Do tego jeszcze mecze inne miesnie np: klata,motyl,biceps,triceps. Do tego basen. I tak naprawdę codzinnie jestem wykonczony.Pzrerwy robie na sobote niedziele i srode.Co do diety to staram sie nie szamac po 18-stej i próbuję wprowadzic systematycznosc w jedzeniu. A wcinam: ryz,piersi kuraka(teraz dopiero gotowane) ,twarog, owoce, kefiry,jogurty. zadko kiedy cos z chleba.(raczej unikam jak ognia).Nigdy nie bralem sterow ani innych odrzywek wiec nie znam sie na tym. Nie wiem co moze mi pomóc w treningu na rzezbe a co zaszkodzi. I czy wogóle robie dobrze atakujac tak mocno tylko piwny miesien a inne traktuje ulgowo?Cwicze tak juz od okolo 2 miesiecy.Ale A6W zaczołem dopiero od tygodnia i dlateo widzac co sie dzieje zaniepokoiłem sie czy nie pzreginam. Teraz chce dołozyc jeszcze sobie ciężarki na nogi do zwisu + zwiekszyc giby na ławeczce do 100 albo podniesc ławke do wiekszego pionu,albo obciazyc barki ciezarkami. Sam nie wiem co lepsze. Postanowilem zero tluszczu do wakacji i rzezba konkrecik. Hmm w tym tempie to bedzie zero tluszczu na wiosnę... Ale tez i zero miesnia moze sie okazac:( Wiec proszę o opinię poradę. Pozdrawiam.

A dodatm tylko ze w bicepsie mam 40 cm w klacie 120.. chodzi o to ze cos tam sobie cwiczylem kiesdys ale nigdy na powznie , systematycznie, wiec dlatego takie mizerne efekty. [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/sad.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":(\" border=\"0\" alt=\"sad.gif\" /] Pozdrawiam

Wysłana - 12-11-2006, 08:42
Giera
Senior Member

odżywki hmm.. jak masz kasę kup sobie białko WPI ( naprawde bardzo drogie jest ) ale ni musisz wcale tego robić wystarczy, że będziesz dobrze jadł. Co to tego, że boisz się jak będziesz wyglądał po całkowitej utracie tłuszczu to na twoim miejscu próbowałbym stracić cały fat a wtedy przyjrzeć się swojej sylwetce i pomyśleć czy wyglądam źle czy nie. Jeśli tak to zabrać się za robienie masy na siłowni

Jeśli chodzi o przeginanie z brzuchem to powiem, że możesz go katować ile wlezie ( oczywiście jakieś przerwy muszą być więc rób te brzuszki na ławce prócz śr, sob, ndz ale A6W musisz wykonywać systematycznie bez dnia odpoczynku ) inne partie raz, plany na dobry trening możesz znaleźć na naszym forum
 Wysłana - 12-11-2006, 09:06
dzikun
Junior Member

Dzieki. To brzunio bede katowal na maxa [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]. Boje sie tylko czy nie spale masy mięśniowej przy duzyej intensywnosci ćwiczen. Z kasa to bywa róznie ale raczej na systematyczne kupowanie drogich odrzywek się raczej nie zanosi [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/sad.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":(\" border=\"0\" alt=\"sad.gif\" /]

Wysłana - 12-11-2006, 15:16
pakerek
Senior Member

Duzo biegaj
powt od 18-12
przerwy nie dłuzsze niz minuta !
aeroby i 6w i dieta redukcyjna zapraszamy do działu dieta !!

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum