na odchudzanie ...?

Wysłana - 06-02-2007, 21:28
popiel
Member

Wiam tak jak w temacie co dobre na odchudzanie będzie ?? l-carnityna do tego hmb i creatyna + białko mam zamiar coś takiego kupić biegać i oczywiście dietę jakoś jak myślicie da mi coś to? , dobre rozwiązanie ?
edit:
aha jeszcze mam też Thermo Speed Extreme co byście o tym sadzili o tej całej kompilacji

Wysłana - 06-02-2007, 21:37
bobek39
Senior Member

HMB odpusc sobie, Thermo Speed Extreme moze byc jak juz masz, co do l-karnityny sa podzielone zdania ale ja osobiscie ci polecam,białko to wedle brakoww diecie o ktorej wspomniales ze ja masz no i do tego biegania mozesz dozucic rower jak lubisz np 2 razy w tygodniu bieganie(od 20 d0 40 minut) i raz rowerek(40 minut predkosc okolo 20 km)
 Wysłana - 06-02-2007, 22:11
Giera
Senior Member

Popiel jak chcesz stracić na wadze to z własnego doświadczenia powiem Ci, że czeka Cię wiele pracy i nic nie pomoże Ci tak jak odpowiednia dieta dzięki, której najesz się do syta ale nie będziesz tył. Początki są trudne ale z biegiem czasu przyzwyczaisz się i będziesz zauważał efekty o ile wytrwasz.

Jeśli już to kup sobie jakieś dobre białko, ewentualnie do tego bcaa i glutaminę jak już chcesz coś łykać ;] Thermo Speed daje Ci to samo co wypicie dwóch kaw w połączeniu z efedryną ( Tussipect ) daje jeszcze większą energię na treningu ale i bez tego się obejdzie a jeżeli chodzi o l-karnitynę to nie ma żadnego potwierdzonego działania naukowego tego suplementu prócz jednego ( pozytywne działanie karnityny stwierdzono tylko podczas badań suplementu na otyłych kotach )
 Wysłana - 06-02-2007, 23:27
bobek39
Senior Member

giera karnityna niema potwierdzenia ale wiem ze to dziala z własnego doswiadczenia
 Wysłana - 06-03-2007, 00:33
Gromoz
Gość

Żaden proces odchudzania nic nie da bez dobrych aerobów i wysiłku fizycznego. Spalacze są tylko dodatkiem "pomagającym" schudnąć. Skłony, brzuszki, bieg w miejscu, rower, bieganie, basen, sauna, ćwiczenia na podłodze (brzuszki, rowerek) - na tym się skup.
 Wysłana - 06-06-2007, 21:26
Krystiano9
Junior Member

dokładnie tak jak napisał Gromz, suple to dodatek, na pierwszym miejscu jest trening i dieta, z dopiero później suple, jak spełniasz te co są na pierwszym miejscu myślę, że dobrym połączeniem byłoby Dyma Burn Xtreme + Baiłko jak masz kasę ...
 Wysłana - 06-10-2007, 22:13
madball
Junior Member

Witam,

Kilka słów wstępu.
Trenuje już (po pewnej przerwie) ponad miesiąc, cel to zrzucenie wagi, (poszło już 6-7 kilo od 1 maja), na siłowni trening obwodowy 3,4 razy w tygodniu, w pozostałe dni rower (30,40 km w zależności od humoru) + jestem na 11 dniu A6W :), z diety wyrzuciłem 90% ziemniaków i białe pieczywo, w odstawkę poszedł żółty ser, tłusta wędlina ect. a pojawiły się tuńczyk, owoce morza, ryż, sałatki, ostatni posiłek jem ok 17. Łykam HMB i jakiś termoszajs Olimpu który moim zdaniem nie działa. Przymierzam się do przejścia na trening dzielony i chcę kupić białko, w związku z tym mam pytania.

1. Jak zażywać białko w dniu kiedy wybieram rower zamiast siłowni ?
2. Czy jest sens białkowania w treningu obwodowym czy poczekać na rozpoczęcie dzielonego ? (trochę ociągam się z dzielonym bo chcę być w lepszej formie jak zacznę)

z góry dziękuje za odpowiedź

Wzrost:176 cm
Waga: 88 kg :/

Wysłana - 06-12-2007, 13:39
pscager
Junior Member

Ja ćwiczyłem ponad rok i używałem HMB + Protect Whey Protein(Treca)+ BCAA. Na mnie zrobiło piorunujące wrażenie. Wystrzegaj się zbytnio węglowodanów!!!Pamiętaj!!
 Wysłana - 08-19-2007, 17:13
madball
Junior Member

pozwolę sobie odświeżyć wątek :)

Wzrost:176 cm
Waga: 79 kg

:D

3 razy w tygodniu trening dzielony , 3 razy steper po 1,5 h + 15 min rower stacjonarny, jeden dzień nie robię nic,

Suple:
W dni treningu dzielonego białko
- rano
- przed treningiem
- po treningu
- przed snem
- 3 razy dziennie glukozamina (artreum)
- 3 razy dziennie HMB

W dni treningu aerobowego
- białko rano
- białko przed snem
- 3 razy dziennie glukozamina
- po treningu glutamina
- 1 x dziennie tauryna

Dodatkowo codziennie piję masę plusza z kofeiną i witaminami
Dieta bez ekscesów typu omlet z samych białek ect., można powiedzieć ,że jem normalnie :

- pieczywo białe zastąpione ciemnym
- ziemniaki zastąpione ryżem
- dużo ryb, warzyw
- ostatni posiłek godzina 18, ale jem tyle że głodny nie chodzę :)

Jeszcze 4 kilo i coś muszę zmienić w treningu, bo 75 kg chciałbym utrzymać ... Może mi ktoś coś podpowiedzieć ??

Dzięki
 Wysłana - 08-19-2007, 20:13
Giera
Senior Member

żeby utrzymać wagę należy mieć zgodny z zapotrzebowaniami bilans kaloryczny

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum