mleko w proszku

Wysłana - 12-06-2005, 11:27
Giant
Senior Member

mam pytanie co do mleka w proszku wiem że przez niektórych jest uważany jako syf bo zawiera laktoze, ale przecierz tyle jest w nim białka to czy niewarto go spożywać co o tym myślicie?

Wysłana - 12-06-2005, 11:35
gieka
Senior Member

Sam sobie odpowiedziałeś...jak wszyscy wiemy zawiera laktoze i łatwo się przez to zatłuścić,wg mnie są lepsze źródła białka (jeśli chodzi o nabiał), np.twarożek,bialy ser.
 Wysłana - 12-06-2005, 12:59
mxb
Senior Member

lepiej Twarog :P
 Wysłana - 12-06-2005, 18:36
blaxus
Gość

TWAROG RULEZZZZ:P
 Wysłana - 12-06-2005, 22:03
Pawel17
Senior Member

taak ja uwielbiam twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem... sól , pieprz... mniam mniam :D
 Wysłana - 12-07-2005, 12:18
RoQi
Senior Member

owszem mleko w proszku zawiera duzo bialka, jesli nie przeszkadza Ci ze Ci troche tlusczu przybedzie i smak, ktory sie obrzydnie po paru dniach to mozesz je jesc, jednakze z mlekiem w proszku jest tak, jak z soją. obydwa zrodla bialka byly oplacalne i z obydwu korzystalem, do czasu, kiedy sprobowalem ostrowi wpc-80, bo to najtansze zrodlo bialka jakie obecnie znam a w dodatku zalicza sie do tych najlepszych, ba wysokie BV-104, znikome ilosci tluszczu i laktozy i jest latwo dostepne. Owszem mleko w proszku tansze w przeliczeniu na gramy produktu, ale jak sobie policzysz gramy bialka, jakie zawiera oraz uwzglednisz jego jakosc, to zobaczysz, ze nie ma nic bardziej oplacalnego od ostrowi, wiec choc jeszcze ze 2 lata temu bym polecal mleko w proszku, bo sam na nim zaczynalem, to dzis je odradzam, bo sa tansze i lepsze alternatywy
 Wysłana - 12-08-2005, 14:41
Adrien2
Senior Member

popieram ;) dobrze powiedziane
 Wysłana - 12-11-2005, 11:52
brugi
Senior Member

Nie ma sie co truć, tym bardziej ze to nie jest niewiadomo jak tanie w podobnej cenie masz wiele innych poruktów SMACZNIEJSZYCH i bardzije bogatych w białko np. jak juz inni powiedzieli twaróg ogulnie tez jestem za nim!!!!!!!
 Wysłana - 12-12-2005, 21:57
majma
Member

jezeli jesteś suchar , nie masz tłuszczu , masz budowę ektomorficzną mozesz dodac do zarcia ale w umiarkowanych ilosciach
kazdy chyba na tym zaczynał :D:D
 Wysłana - 12-12-2005, 22:10
konradzik
Gość

Cytat:
kazdy chyba na tym zaczynał
chyba tak ;) ja opierdizleilem z 5 toreb jak nie wiecej

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum