miesnie dolne brzucha

Wysłana - 07-21-2004, 22:29
peres
Junior Member

czesc wszystim :D ,ma3e pytanie , jakie sa dobre cwiczenia na dolne miesnie brzucha :?: :?: wiem ze jest duzo tych cwiczn ale nie wiem ktore dzialaja na dol, tam gdzie powstaje tzw \'\'oponka\'\' ;p jesli ktos moglby mi powiedziec to byl bym wdzieczny, dzieki ;] :wink: :lol:

Wysłana - 07-21-2004, 23:07
Neptune
Senior Member

masz juz taki temjat na forum
kto szuka ten znajdzie
 Wysłana - 07-22-2004, 12:19
Taras
Senior Member

Wszystkie awiczenia w których podciagasz nogi do siebie anga?uja dolene czesci.
Dla mnie najlepsze awiczenie to podciaganie nóg w zwisie.
 Wysłana - 07-22-2004, 15:08
peres
Junior Member

a czy lezac na ziemi i podnoszac nogi do klatki tez?w tym cwiczeniu tez pracuja dolne partie tak??jesli dobrze zrozumialem :idea:
 Wysłana - 07-22-2004, 15:46
Taras
Senior Member

Tez tak mozesz robic jak mówisz,tylko nie ma sensu dotykac nogami do klatki.
Najlepiej to oci1gnij palce u nóg wyprostuj nogi i tak mniej wiecej podnoo je a? uzyskasz k1t 90 stopni.
 Wysłana - 07-22-2004, 15:51
peres
Junior Member

a mam takie male pytanko moze dziwne,moze wam sie cos takiego nie zdazylo ale mi tak i nie wiem jak tego sie pozbyc aby bylo OK wszystko,a wiec chodzi o to ze robie cwiczenia na brzuchy i chyba musialem cos nie tak zrobic np moze przy sklonach trzymamlem nie rowno nogi i pare dni temu zauwazylem ze u mnie te miesnie sie dziwnie uksztaltowaly chodzi o to ze ze po lewej stronie brzucha miesien <nie wiem jak on sie nazywa gorny czy srodowy,chodzi mi o ten odrazu nad pepkiem> jest dobrze rozwiniety,jestem z niego zadowolony,kiedy po prawej stronie jest krotszy :( ,widze to golym okiem,mam nadzieje ze bedziecie wiedziec o co chodzi i ze pomozecie mi jakos ;] a i jeszcze jedno,ten po lewej jest jakby napakowany,taki duzy a po prawej jest plaski nie wiem ocb z tym:| prosil bym o pomoc, mam nadzieje ze napisalem zrozumiale,thx
 Wysłana - 07-22-2004, 16:14
anabi
Senior Member

u czesci kulturystow miesnie brzucha sa \"krzywe\" nie proporcjonalne poogladaj fotki
u mnie jest wszystko rownoe:D ale moj kumpel ma jednego(wyzszegoe -dluzszego drogiego mniejszego) to normalne
chocaiz niewiem czy to napewno to....
skup sie dobrze nawykonywaniu cwiczenia zeby ciagnac obie strony rowno,,,
 Wysłana - 07-22-2004, 19:28
motaro222
Senior Member

Ja mam krzywe mieonie w ogóle nie s1 proporcjonalne do siebie :|
 Wysłana - 07-22-2004, 21:24
peres
Junior Member

dzieki serdeczne dodaliscie mi otuchy :D :D
bede sie skupial zeby dobrze wykonywac cwiczenia,
moze wtedy sie wyrowna jakos ta krzywizna :) :mrgreen:
 Wysłana - 07-28-2004, 13:56
Ma3y
Senior Member

U mnie te? wystepuje drobna ró?nica w mieonich brzucha, z jednej strony s1 troszke wieksze a u samej góry z jednej strony miesien jest troszke krótszy ni? z drugiej, ale staram sie nad tym pracowaa wykorzystuj1c bardziej s3absz1 strone. Nie ma ludzi idealnie symetrycznych u ka?dego wystepuj1 jakieo dysproporcje a wiec nie ma sie czym zanadto martwia :D :lol: .

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum