Hej :) W planach od dawna mam już odmalowanie kilku ścian w domu więc dłużej zwlekać nie mogę. Jakie kolory są teraz w modzie? Wskazówki co do wyboru odpowiednich farb też będą mile widziane. Proszę o pomoc i zapraszam do dyskusji
Witam, niezły dział sobie wybraliście na rozmowę na temat odnawiania. Dobrze się składa bo przed świętami osobiście walczyłem ze ścianami w mieszkaniu. Moja żona mnie naciskała i musiałem wyrobić sie przed pierwszą gwiazdką. Zresztą teraz jestem z tego zadowolony bo mam to z głowy. Ciężko było bo do pomalowania miałem salon, dwie sypialnie, kuchnie i korytarz. Jak już wspominałem dałem radę. Chciałem aby nasze mieszkanie wyglądało nowocześnie. Poszperałem trochę w sieci i znalazłem stronę farb magnat. Ciężko było bo robiłem to pierwszy raz ale wyszło ślicznie. wybrałem sobie szablon W4 niestety ni mogę podać linka bo ta strona jest dziwnie zrobiona i pokazuje się tylko główny adres No ale pokój wygląda teraz mistycznie. Pozostałe pomieszczenia pomalowałem barwami natury w odcieniach zieleni i żółtego koloru. Szczerze powiem że prawie zabrakło mi czasu dlatego zrezygnowałem z innowacji Ale i tak wygląda fajnie.
Nie chodzi tylko o to aby szukać modnych rozwiązań. Najlepiej zrobisz jeśli zaufasz własnym upodobaniom kolorystycznym, pamiętając o takich czynnikach jak:
- oświetlenie pomieszczenia
- jego wymiary i przeznaczenie
- kolorystyka mebli, dywanów, dodatków.
Co do farb, to Śnieżka rzeczywiście jest prężnie rozwijający się koncern z bogatym asortymentem więc jest w czym wybierać