mała kawiarenka wino kawa itp.

Wysłana - 01-15-2010, 14:08
Blandy
Gość

Od zawsze marzyłem o tym aby posiadać swój interes i los się do mnie uśmiechnął ponieważ wygrałem całkiem sporo pieniędzy i teraz pojawia się takie pytanie czy ludzie lubią chodzić do takich małych kawiarenek gdzie serwowane jest winko, albo kawa ? Sam chce otworzyć taki interes mały.

Wysłana - 05-20-2010, 18:05
Niezarejestrowany
Gość

Ludzie bardzo lubią chodzić do takich kawiarenek.
Proponowałbym jeszcze zastosować szeroki zakres alkoholów, to na pewno przyciągnie wielu ludzi;).
Bardzo ładnie wyglądała ta kawiarnia ze stołem bilardowym na środku.
O i jeszcze zamontować tarcze do rzucania w lotki.
A jeśli budżet pana by pozwolił proponowałbym jeszcze postawić tam 3 komputery lub więcej. ( takie stare koło 1000 złotych bo nie można przepłacać)

Sam z resztą prowadzę taką "firmę" chociaż sam często tam się nie pojawiam, ponieważ jestem posłem i mam dużo spraw na głowie ;)
 Wysłana - 05-29-2010, 14:32
Trevor
Gość

Pomysł świetny. W weekendy oraz w tygodniu wieczorami w takich małych lokalach przesiaduje całkiem sporo ludzi, więc interes się kręci. Ja osobiście poświęciłbym sporo czasu na wybór lokalizacji. Najlepiej aby lokal był usytuowany w rejonie dużych skupisk ludzi ( np. osiedla mieszkaniowe lub centrum miasta ), bo wtedy jest większa szansa na to, że będziesz miał klientów. Jeśli chodzi o samą procedurę zakładania firmy to mogę polecić ci biuro rachunkowe ckd hetman z w-wy. Zajmują się załatwianiem wszystkich formalności potrzebnych do założenia firmy, bardzo wygodna rzecz. Wiem, bo sam korzystałem z ich usług :)

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum