Laserowe usuwanie pieprzyków

Wysłana - 05-08-2009, 10:12
monika
Gość

Siema
U mnie w mieście zaczęło działać coś takiego jak laserowe usuwanie pieprzyków. Jestem bardzo ciekawa jak to działa i czy jest to w pełni bezpieczne dla zdrowia ? Przyznaje że mam ogromne kompleksy przez pieprzyki i chciałabym się chociaż kilku z nich pozbyć tylko najbardziej obawiam się tego że ucierpi na tym moje zdrowie.

Wysłana - 05-20-2009, 15:43
Niezarejestrowany
Gość

Ja mam 13 lat i muszę usunąć w sumie 59 pieprzyków. Było 60 ale jednego już usunęłam, był dosyć duży i niebezpieczny i usunęłam go chirurgicznie. Minęło 9 miesięcy i ślad jest ale dużo mniejszy niż na początku, smaruje go specjalnym kremem i schodzi, wcześniej czy później całkiem zniknie. Co prawda zrobiłam duży błąd bo nie smarowałam go przez pierwsze 3 miesiące które są najważniejsze (co najmniej pół godziny smarowania dziennie codziennie) gdybym to robiła już by nie było po nim śladu. Ale martwię się ponieważ z tych 59 ...9 jest na twarzy a 8 na szyi i nie wszystkie są małe, a chirurgicznie może jednak zostać ślad.
Laserowe usuwanie jest bezpieczne? Nie zemdleje jak usunę 9 na raz a za drugim razem 8? bardzo się martwię odpisujcie... jak będę coś wiedziała to Ci dam znać, na razie poszukam na internecie...ODPISUJCIE TO BARDZO WAŻNE!
 Wysłana - 05-20-2009, 16:12
monika
Gość

a nie lepiej w twoim wypadku będzie dowiedzieć się lekarza ? Wiesz przecież to wszystko zależy od organizmu ktoś musi Ci zrobić badanie czy Twój organizm nadaje się do tego aby usunąć z niego aż 9 pieprzyków na raz ? Chirurg powinien o wszystkim Cię poinformować, a ja jeszcze się nie zdecydowałam ;/
 Wysłana - 05-20-2009, 21:05
Niezarejestrowany
Gość

tak masz rację ale boje się że dermatolog powie mi że "nie widzi potrzeby usuwania wszystkich"! bo nie wszystkie są do usunięcia dlatego że są niebezpieczne , niektóre chcę usunąć bo są dla mnie dużym problemem od zawsze...a ty gdzie masz te pieprzyki które chcesz usunąć? na twarzy?
 Wysłana - 05-21-2009, 09:39
monika
Gość

znaczy ja najwięcej pieprzyków mam ogólnie na klatce piersiowej przez co nie noszę w ogóle dekoltów ;( a co do Twojego przypadku to radziłabym się jednak dostosować do tego co lekarz mówi abyś później nie miała żadnych większych problemów ze skórą ponieważ takie operacje to nie zabawa ale to pewnie sama wiesz ?
 Wysłana - 05-21-2009, 16:59
Niezarejestrowany
Gość

tak wiem wiem tylko ja mam bardzo jasną karnacje i te pieprzyki to po prostu tragedia dla mnie! mam ich pełno i tego nie mogę znieść więc te 59 muszę usunąć...tak będę musiała się zapytać lekarza...mam nadzieje że mi pozwoli...trzymaj kciuki ok?
a jak ty masz na klatce piersiowej to myślę że możesz być raczej spokojna bo tam możesz zawsze zakryć dopłóki nie zniknie blizna..a ilu byś się chciała pozbyć? i co wiesz o laserowym usuwaniu?
 Wysłana - 05-22-2009, 08:12
monika
Gość

No właśnie nie wiem o tym za dużo ale chce się wkońcu wybrać do dermatologa dowiedzieć o tym czegoś więcej. Oczywiście trzymam kciuki ponieważ wiem jaki to może być poważny problem takie pieprzyki. W sumie racja ze na ciele to nie jest tak źle jak na twarzy ale zobaczymy czy z niektórych miejsc mozna je usuwać.
 Wysłana - 05-22-2009, 18:39
Niezarejestrowany
Gość

dziękujeee! ja poszukam trochę informacji ma internecie i popytam na innych forach a potem dam ci znać! ja też trzymam kciuki za ciebie!
 Wysłana - 05-25-2009, 09:09
gaser
Gość

A możecie mi dziewczyny napisać ile można kosztować takie laserowe usuwanie pieprzyków ? Chodzi mi dokładniej o dwa spore pieprzyki na szyi czy to będzie jakiś spory wydatek ?
 Wysłana - 05-29-2009, 19:20
Niezarejestrowany
Gość

i wiesz juz ile to kosztuje? bo też jestem zainteresowana

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum