lampa na podczerwień

Wysłana - 06-30-2009, 13:05
Mil
Gość

Witam! moja babcia kupila sobie w zeszłym tygodniu lampę na podczerwień... wydala na to kupę kasy, dlatego postanowiłam zadbać o to, żeby używała jej zgodnie z jej przeznaczeniem i żeby coś z tego bylo... czy ktoś z was może mi napisac jak powinno się używać takiej lampy na podczerwień?

Wysłana - 12-17-2009, 13:20
rafaello
Gość

Lampy podczerwieni stosuje się do ogrzewania miejscowego ciała. Jest wiele innych zastosowań tego typu urządzeń. Najlepiej proponuje skontaktować się bezpośrednio z producentem z prośbą o wyjaśnienia.

Typowe zastosowanie promienników podczerwieni to ogrzewnictwo. Za pomocą lamp można ogrzewać pomieszczenia, wejścia do budynków. Dodatkowo lampy podczerwieni wykorzystuje się do ogrzewania zwierząt w zoo.

W przemyśle stosuje się je np. do suszenia/osuszania.

Nie wiem do czego chce stosować lampy podczerwieni Twoja babcia, więc tak jak pisałem wcześniej - proponuje skontaktować się z producentem.

Pozdrawiam,
rafaello.
 Wysłana - 12-28-2009, 11:42
promiennik
Gość

Promienniki podczerwieni są dobrym rozwiązaniem medycznym. Służą one do regenerowania ciała i działają łagodnie na ogranizm. W spojrzeniu najnowszym lekarzy za skuteczną terapię uważa się taką, która poprawia ogólne samopoczucie i zdrowie. Właśnie dlatego promienniki podczerwieni nadają się do skutecznej terapii idealnie. Lampy podczerwieni są idealnym wsparciem w leczeniu wielu chorób.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum