Jestem na stażu z urzędu pracy, a nie dawno zachorowałem i dostałem zwolnienie L4 i teraz takie pytanie, czy będę tak samo rozliczany za te dni jak zwykli pracownicy ? Strasznie mnie to interesuje jak wygląda ta sprawa ze zwolnieniem L4 dla stażystów ?
a jeżeli często choruje i jestem na stażu to mogą mi cofnąć staż lub coś takiego? zmniejszą wynagrodzenie ? w styczniu mam L4 na 2tyg i boje sie ze sobie cos pomysla a glupio mi a naprawde choruje...
Znaczy andi nie zapewniaj że dostanie takie samo wynagrodzenie bo może dostać mniejsze wynagrodzenie bo przecież jak jest na l4 to normalnie to działa jak chorobowe zwolnienie
Witam!!
mam taki problem zaczełąm staż 11pozdziernika2010r. staz mialam do 10stycznia2011r. , od 8grudnia 2010r jestem na l4 do 31stycznia 2010r i dostałam pismo z PUP ze pracodawca dn 20grudnia2010 zerwał staż czy mógł to zrobić jak dalej jestem na l4 ?? a PUP mi wysłał juz stypendium za caly miesiac przypuszczalnie ze na nim bede i musiałam zwrocic 300 zl czy to wszystko było zgodne z prawem ? pomożcie !! pozdrawiam