książeczka epidemiologiczna

Wysłana - 09-18-2009, 10:14
BAwio
Gość

Do czego służy coś takiego jak książeczka epidemiologiczna ? Mam zamiar właśnie zrobić sobie taką książeczkę epidemiologiczną tylko nie wiem po co ona jest i gdzie można ją sobie wyrobić ? jak macie jakieś szersze informacje na jej temat to proszę was o podpowiedzi.

Wysłana - 11-27-2009, 14:17
craitle666
Senior Member

Książeczki zdrowia (sanitarno-epidemiologiczne)

Badania do celów sanitarno-epidemiologicznych są wymagane dla osób wykonujących pracę w procesie produkcji i obrotu żywnością.

Badania epidemiologiczne przeprowadza się:

przed podjęciem pracy
przed podjęciem nauki
po przebyciu zakażenia czynnikiem chorobotwórczym
Pracownicza książeczka zdrowia służy do wpisu przez lekarza wykonanych badań laboratoryjnych oraz treści orzeczenia.

Koszt badania i wystawienia książeczki to 50 zł (cennik). Wystawiamy bezpłatnie duplikaty: zagubionej książeczki zdrowia lub orzeczenia do celów sanitarno epidemiologicznych wystawionych w moim gabinecie.

Pracownicza książeczka zdrowia Sanepidu jest dostępna do wglądu organom inspekcji sanitarno-epidemiologicznej!
Orzeczenie jest przechowywane przez pracodawcę, a książeczka przez osobę badaną.

Informacja dla osób, które nie posiadają jeszcze książeczki:

Badania laboratoryjne kału na nosicielstwo zarazków chorób jelitowych przeprowadza wyłącznie Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna, Wrocław ul. Składowa 1/3 (Sanepid).

Wysłana - 04-08-2010, 08:02
Tajek
Gość

i jak to z tym książeczkami jest one są potrzebne tylko w pracach gdzie trzeba spotykać się z żywnością czy jak to wygląda ?
 Wysłana - 04-22-2010, 19:17
Niezarejestrowany
Gość

zgubiłem książeczkę epidemiologiczną którą zakładałem około 10 lat temu czy jest możliwosc otrzymania duplikatu? Czy muszę ją wyrabiać od nowa? jest mi potrzebna na cito,jestem z CHORZOWA

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum