Komornik a blokowanie konta w banku

Wysłana - 03-29-2010, 10:24
Broooks
Gość

aktualnie mam nad sobą komornika i do tego strasznie się boję tego, że komornik zablokuje moje konto w banku. Chciałbym się dowiedzieć tego co zrobić, aby komornik nie wszedł mi na konto ? ktoś z was ma jakieś pomysły jak to należy zrobić, aby konto nie zostało zablokowane ?

Wysłana - 03-29-2010, 12:11
Gdynianin
Gość

Spokojnie z tego co wiem to aby komornik zablokował Ci konto w banku musi Cię najpierw o tym poinformaowac. Nie ma tak łatwo, że robi to kiedy mu się podoba i nagle okazuje się że masz zablokowane konto
 Wysłana - 05-04-2010, 07:03
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Gdynianin Zobacz post
Spokojnie z tego co wiem to aby komornik zablokował Ci konto w banku musi Cię najpierw o tym poinformaowac. Nie ma tak łatwo, że robi to kiedy mu się podoba i nagle okazuje się że masz zablokowane konto
Komornik nie musi niestety Cię uprzedzać o zajęciu konta, robi to z nienacka, tzn. wtedy kiedy dowie się gdzie masz konto i wyśle stosowne pismo o zajęciu konta do banku. Jeśli wiesz że masz komornika na głowie lepiej wypłać wszystkie pieniądze z konta, nie rób wpłat i odbieraj wynagrodzenie w gotówce jeśli możesz.
 Wysłana - 05-04-2010, 09:28
NEfe
Gość

O rany to nawet o tym nie wiedziałem, że komornik tak od siebie samego może wchodzić na moje konto ;/ może da się coś z tym zrobić, aby komornik wcześniej mnie ostrzegać ?
 Wysłana - 05-04-2010, 14:22
Kamax
Gość

Tak zgadzam się z tym, że komornik sam sobie może normalnie wejść na konto i pobierać z niego pieniądze ! przecież to jest jasne, żę tak może zrobić
 Wysłana - 05-05-2010, 10:32
Niezarejestrowany
Gość

Cytat:
Napisał Broooks Zobacz post
aktualnie mam nad sobą komornika i do tego strasznie się boję tego, że komornik zablokuje moje konto w banku. Chciałbym się dowiedzieć tego co zrobić, aby komornik nie wszedł mi na konto ? ktoś z was ma jakieś pomysły jak to należy zrobić, aby konto nie zostało zablokowane ?
Witam

W razie jakiegokolwiek problemu prawnego, proszę o kontakt:
biuro@kontraktkancelaria.pl
tel. (0) 608-641-520
www.kontraktkancelaria.pl
Tanio, solidnie, profesjonalnie, szybko.

Pomoc świadczona przez magistrów prawa.
Świadczymy usługi w zakresie:
- porady prawne (także online),
- pisma sądowe i urzędowe (także online),
- wdrażanie systemu HACCP,
- windykacja należności,
- świadectwa energetyczne,
- stała obsługa firm.

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum