Kara za wyłudzenie

Wysłana - 01-14-2010, 22:30
Plentik
Gość

Jaka aktualnie w Polsce jest największa kara za coś takiego jak wyłudzenie ? proszę was o to abyście przedstawili mi dokładny kodeks karny który mówi o tym jaka jest kara za wyłudzenie pieniędzy. Mam nadzieję, że tak naprawdę to nie są jakieś wielkie wyroki ? I znajomy może liczyć na zawieszenie ?

Wysłana - 01-15-2010, 20:39
Yamayka77
Senior Member

Kara za wyłudzenie pieniędzy moze być naprawdę wysoka, spotykałem się z opiniami że za to nawet można iść siedzieć do więzienia bo to nie przelewki są
 Wysłana - 02-02-2010, 17:37
Niezarejestrowany
Gość

Ja dostałem kuratora za wyłudzanie internetowe..
 Wysłana - 02-03-2010, 12:54
Jeson
Member

No i wszystko jasne...
 Wysłana - 10-05-2010, 12:26
gośc
Gość

a jesli sie wyludziło kwote na około 1000 zł,mąż niewiedzial ze sprzedaje cos przez internet i wydal pieniazki...
 Wysłana - 11-12-2010, 23:01
Radca Prawny
Gość

Zależy od rodzaju wyłudzenia, jeżeli sprzedaje coś na allegro, i jest to przypadkowa losowa czynność, istnieje możliwość polubownego załatwienia sprawy. Po przez dogadanie się co do przedmiotu aukcji lub zwrotu gotówki za przedmiot wystawiony. Roztrzygnięcie sporu może odbyć się podczas sprawy sądowej, jednak powód musi przyznać się do winy, oraz prosić o polubowne rozstrzygnięcie oraz musi udowodnić przypadkowość zajścia sytuacji.
 Wysłana - 01-22-2011, 09:23
Niezarejestrowany
Gość

a co może grozić mojemu koledze który zbierał pieniądze na cele charytatywne , jako zwykła osoba nie prowadząca żadnej działalności z tym związanej, bo właśnie dostał wezwanie za wyłudzenie pieniędzy!
 Wysłana - 04-27-2011, 20:38
Niezarejestrowany
Gość

Dałam ogłoszenie w internecie, że zlece wykonanie strony internetowej i zgłosił się do mnie facet z chęcią wykonania takowej stronki. powiedział, ze na początku trzeba wpłacić zaliczkę w kwocie 250 zł., zebym sie nie wycofała, podał mi wszystkie dane do przelewu i wysłałam, minęły 2 miesiące i ani stronki ani pieniedzy , co mam zrobić? Czy mogę go posądzić o wyłudzenie?
 Wysłana - 11-08-2011, 21:09
Niezarejestrowany
Gość

Jaka kara grozi za pożyczke u providenta w wysokości 1000 zl?? Czy mozna dostac zawiasy???
 Wysłana - 11-08-2011, 21:11
Niezarejestrowany
Gość

Jaka kara grozi za pożyczke u providenta w wysokości 1000 zl?? Czy mozna dostac zawiasy??? Jest to pierwsze wykroczenie...

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum