jakie suple cyklicznie , jakie zawsze ?

Wysłana - 11-29-2006, 22:35
rambolew
Member

jak wiadomo kreatyne bierze sie cyklicznie . ale co z innymi suplami ? np; glutamina , zma , bcaa , hmb , tauryna itp. jesli kasa na to pozwala mozna je zawsze brac ? czy powinno sie jednak robic przerwy ? -i jesli tak ,to jak dlugo najlepiej brac , i jakie przerwy robic ?

Wysłana - 11-29-2006, 22:39
Qubuś
Senior Member

Jak sam Radosław Słodkiewicz stwierdził, najważnijesze dla kulturysty odżywki(suplementy) to Białko, BCAA no i Glutamina. Jeśli budzet Ci pozwala to nigd nie przstawaj ich brać. HMB - jeśli naprawde masz duuuużo pieniędzy to tez mozesz brać cały czas ale nie polecam. Tauryna oczywiście też cały czas, zawsze się przyda. kompleksy witaminowe też najlepiej jeść. Co do ZMA i Tribulusów to zdania są podzielone. Wg mnie lepiej brać cyklicznie, wtedy rzynajmnije dadzą jakieś "kopa" a tak organiz się przyzwyczai i bedzie potrzebował nowych bodźców.
 Wysłana - 11-29-2006, 23:00
rambolew
Member

dzieki.dobra i szybka odpowiedz . witamin nie wspominalem , bo to wiadomo .bialko i wegle sa w diete wplecione . bcaa , glutamine i hmb bralem zawsze . 3 pytanka mam jeszcze . zma i tribulusy , jak dlugo brac ? i jakie przerwy robic ? dlaczego tauryne "oczywiście też cały czas" ?
 Wysłana - 11-30-2006, 15:43
Qubuś
Senior Member

Tauryna to taki jakby złoty srodek, każdy znajdzie jakieś jej dobre strony, a ze jest tania to mozna brac cały czas. Zwłaszcza, ze wsród jej wielu bardzo kożystnych cech, wzmaga regeneracje wątroby, która przy ciagłym stosowaniu róznego rodzaju supli czasem ma naprawde konsystencje budyniu [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/sad.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":(\" border=\"0\" alt=\"sad.gif\" /] Co do ZMA i Tribulusów to stosuj sie do zaleceń producenta, bo ja za młody jestem i nie powiem Ci z własnego doświadczenia jak to brac, nie chce Cię w błąd wprowadzic [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]
 Wysłana - 11-30-2006, 20:35
rambolew
Member

[!--quoteo(post=96702:date=pią, 01 gru 2006 - 01:13:name=Qubuś)--][div class=\'quotetop\']QUOTE(Qubuś @ pią, 01 gru 2006 - 01:13) [snapback]96702[/snapback][/div][div class=\'quotemain\'][!--quotec--]
Tauryna to taki jakby złoty srodek, każdy znajdzie jakieś jej dobre strony, a ze jest tania to mozna brac cały czas. Zwłaszcza, ze wsród jej wielu bardzo kożystnych cech, wzmaga regeneracje wątroby, która przy ciagłym stosowaniu róznego rodzaju supli czasem ma naprawde konsystencje budyniu [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/sad.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":(\" border=\"0\" alt=\"sad.gif\" /] Co do ZMA i Tribulusów to stosuj sie do zaleceń producenta, bo ja za młody jestem i nie powiem Ci z własnego doświadczenia jak to brac, nie chce Cię w błąd wprowadzic [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]
[/quote]
ok , taurynke dorzuce do ciaglego uzytku . mogl bys cos jeszcze o leucynie powiedziec ? warto kupic ? (bo tania nie jest)
 Wysłana - 11-30-2006, 22:15
Qubuś
Senior Member

Leucyna? hmmm tutaj się nie będe rozpisywał, wejdź na www.kulturystyka.org.pl na lewej stronie masz artykuły, dzisiaj Hades dodał o BCAA, przeczytaj i sam stwierdzisz czy warto to brać [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]
 Wysłana - 11-30-2006, 22:15
blaxus
Gość

leucyna? chodzi ci o aminokwasy bcaa?
dobra rzecz mozsz kupic.
 Wysłana - 11-30-2006, 22:30
rambolew
Member

bcaa biore zawsze . mi chodzi konkretnie o czysta leucyne . jeszcze do tego
 Wysłana - 11-30-2006, 22:36
Qubuś
Senior Member

a jaką amsz mozliwość kupienia jej? (firma, produkt, cena itd.) Jeśli możesz brać to oczywiscie dobre rozwiązanie [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /] takie "Jescze więcej BCAA w BCAA" [img src=\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/smile.gif\" style=\"vertical-align:middle\" emoid=\":)\" border=\"0\" alt=\"smile.gif\" /]
 Wysłana - 12-01-2006, 21:33
rambolew
Member

tylko w aptekach znalazlem . Dr.Hagen 400 zl za kg .oczywiscie mozna mniejsze porcje kupic , ale ja kupuje zawsze wieksze paczki.taniej wychodzi. 400 zl to najtansze jakie znalazlem ,bo widzialem tez po 800 ,a nawet 1500 jak sie na kilogramy przeliczy .

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum